Chléb z podmáslí

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

2h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1500 kalorií
11.0g cukrů
8.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promícháme s ostatními ingrediencemi. Přičemž podmáslí za stálého mícháni zlehka ohřát a poté postupně přilévat k těstu. Těsto musí být měkké a soudržné. Necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Poté vložíme na plech a vytvoříme zvlhčenýma rukama bochánek, který necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Potřeme slanou vodou a nařízneme vrch chleba, aby nám z něj mohla unikat pára. Pečeme při 250°C asi 1 hodinu. Po chvilce vždy potíírat slanou vodou. Pokud je na poklepání dutý, je chléb hotov. Necháme vychladnout a můžeme podávat s naší oblíbenou pomazánkou

přidejte na:
Sonia005

03. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept
Svetlana 02. 10. 2015, 17:04
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chlieb chutí vynikajuco
palino 19. 12. 2016, 21:52