Rajčatová marmeláda s rumem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2893 kalorií
60.0g cukrů
0.0g tuků
20.0g bílkovin


Příprava

Rajčata odšťavníme v mlýnku na ovoce. Na marmeládu potřebujeme 1 litr šťávy. Želírfix promícháme s trochou cukru. Do vařící šťávy vsypeme Želírfix promíchaný s cukrem a povaříme 5 minut, potom po částech přidáme cukr a vaříme dalších 5 minut. Přidáme vanilkové cukry, necháme je rozpustit a odstavíme. Do odstavené marmelády vmícháme lžičku kyseliny citrónové a rum.
Marmeládu naplníme do skleniček a uzavřeme víčky. Sterilujeme 15 minut při 85°C.

Tip k receptu

Pro zachování vanilkového aroma je lepší použít vanilkové cukry, nebo lusk.

přidejte na:
JanaB

12. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzera to byt dobré
palino 14. 01. 2017, 20:20