Pravá domácí křupavá cibulka

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

5min
Čas vaření
15min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

240 kalorií
0.0g cukrů
27.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Cibuli oloupeme a nakrájíme na opravdu malé kostičky. Pokud to jinak neumíme, prokrojíme cibuli asi 4x - podle velikosti a každý plátek krájíme na kostičky zvlášť.
Na pánvi rozpálíme olej a máslo, vhodíme cibuli a stáhneme na nejmenší plamen. A teď necháme cibuli asi 15 minut čas, kdy nám bude pěkně pomaloučku zlátnout a smažit se dokřupava.
Zhruba každé tři minuty ji promíchneme, ale jinak si jí nevšímáme. Můžeme mezitím třeba dovářet polévku apod.
Hotová cibulka je tmavě hnědá, křupavá ale nikde nesmí být dočerna. Proto je ke konci vaření potřeba cibuli hlídat, protože stačí půlminutka navíc a místo křupavé přílohy dostanete černou nepoživatelnou kaši.

Tip k receptu

Jestli chcete mít cibulku trošku exotičtější, přidejte asi v půlce vaření špetičku kari. Dostane i krásnou barvu.

přidejte na:
notburga

28. 09. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrá cibulka
palino 20. 01. 2018, 18:11