Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
35min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

1240 kalorií
1.0g cukrů
25.0g tuků
46.0g bílkovin


Příprava

Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu.
K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 35 minut.
Ohřejeme 50 ml mléka, smícháme ho s 1 lžící rumu a odloženým Salkem. Mandlové lupínky lehce opražíme na suché pánvi tak, aby byly lehce nazlátlé.
Upečený horký moučník hustě propícháme jehlou na špízy a ihned polijeme připravenou mléčnou polevou. Na povrchu posypeme opraženými lupínky.
Před podáváním necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.

přidejte na:
Angel 666

09. 07. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborne
dušanka 02. 04. 2016, 22:30
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné, dobrá karamelová chuť
palino 30. 11. 2019, 19:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
výborný múčnik
katka16031 03. 02. 2020, 21:07