Ajax-loader
Další recept ›

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 10min , porce

1620 kalorií, 25.0g cukrů, 25.0g tuků, 34.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vyšleháme. Přidáme prosátou mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Vykynuté těsto vyválíme, přeneseme na tukem vymazaný plech a kraje potřeme máslem nebo tukem. Umyté a okapané jahody rozložíme na koláč a posypeme drobenkou připravenou smíchaním moučkového cukru, hrubé mouky a hery /můžeme použít také máslo/.
Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Bulb Tip k receptu

Koláč je vynikajíci i s meruňkami, třešněmi, rybízem... Ovoce použijeme dle sezony.

Fotogalerie

uschi3

29. 04. 2010, Recept navštíven: 8040x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Kynutý jahodový koláč s drobenkou

Z mléka, lžičky krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 lžíci moučkového cukru vy...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kynutý jahodový koláč s drobenkou Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře