Ajax-loader
Další recept ›

Knedlík hrníčkový

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 50min , porce

1620 kalorií, 0.0g cukrů, 19.0g tuků, 49.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Rohlíky (nebo jiné bílé pečivo) nakrájíme na menší kostky a smícháme s moukou, mlékém, dvěma žloutky a se solí. Ze dvou bílků uděláme sníh a vmícháme do vytvořeného těsta. Připravíme si hrnky. Vymažeme je máslem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do poloviny a hrnky postavíme do hrnce s vodou, která sahá asi do poloviny hrnků. Zakryjeme pokličkou a vaříme asi 20 - 22 minut.

Bulb Tip k receptu

Knedlíky se hodí k vepřovému či uzenému masu se zelím.

Fotogalerie

Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 3259x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Knedlík hrníčkový

Knedlík hrníčkový

Rohlíky (nebo jiné bílé pečivo) nakrájíme na menší kostky a smícháme s moukou, mlékém, dvěma žloutky a se s...

Zobrazit všechny podobné recepty k Knedlík hrníčkový Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
veka
Vždycky jsem knedlík kupovala, ale zdá se, že bych ho mohla už někdy konečně udělat. O tomhle hrníčkovém receptu jsem slyšela, ale recp jsem neměla. Už mám, takže díky

veka 02. 11. 2009, 19:22

Ajaja
Pro mě osobně je to passé - chce to sníh, jakmile je v receptu vyšleháme tuhý sníh, jdu zpravidla od toho....

Ajaja 08. 01. 2010, 19:05

veka
Dneska jsem je dělala. Jsou super. A ty se, Ajojo, toho vůbec neboj. Trochu jsem se obávala, jestli půjdou vyklepnout z těch hrníčků, ale bez problémů vyklouzly. Přidala jsem fotky, tak snad se tu objeví. Děkuji za perfektní recept

veka 06. 02. 2010, 13:13

Ajaja
No možná na ně dojde, dělala jsem včera guláš... ještě váhám nad nočkama...

Ajaja 06. 02. 2010, 15:37

Facebook komentáře