Ajax-loader
Další recept ›

Kélovník

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 0min , porce

996 kalorií, 0.0g cukrů, 94.0g tuků, 22.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Kapustu pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a dáme je spolu vařit do osolené vody s kmínem.
Slaninu, cibuli a česnek drobně nakrájíme a vše dáme osmahnout na olej.
Uvařené brambory s kapustou scedíme a promícháme s osmaženou směsí. Do brambor ještě vmícháme sůl, pepř a muškátový květ a přendáme je do pekáčku.
Zakysanou smetanu zředíme mlékem a zalijeme brambory v pekáčku. Pekáčem mírně zatřeseme, aby se smetana rovnoměrně dostala do celých brambor.
Kelovník vložíme do trouby a při 180°C pečeme asi 25-30 minut dozlatova.
Podáváme posypané zelenou natí a obložíme zeleninou.

Bulb Tip k receptu

Do kelovníku můžeme přidat kousek dobré klobásy nebo uzeného masa.

Fotogalerie

Angel 666

27. 01. 2010, Recept navštíven: 2101x

logofashion
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Kélovník

Kélovník

Kapustu pokrájíme na nudličky, brambory na kostičky a dáme je spolu vařit do osolené vody s kmínem. Slanin...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kélovník Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře