Ajax-loader
žloutek

žloutek

Přidat na Pinterest

Vaječný žloutek je plný látek prospěšných pro organismus, obsahuje minerály a vitaminy. Významnou složkou žloutku je esenciální mastná kyselina linolová a lecitin. Žloutek využijete hlavně k výrobě tatarského bifteku a domácí majonézy, žloutek totiž pojme 10 až 15 dkg oleje.

 

Fotogalerie

Išelské dortíčky

Išelské dortíčky

V míse smícháme mouku, cukr, na menší kousky rozkrájené máslo, mleté ořechy a dvě lžíce kakaa. Vše zpracuj...

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni ...

Kakaové kroužky

Kakaové kroužky

Na vále vše zpracujeme v hladké těsto a dáme do chladna cca 2 hodiny odpočinout. Pak vyválíme plát asi 1/2...

Skořicové tyčinky

Skořicové tyčinky

Mouku, cukr, změklý tuk, žloutky i nastrouhanou citrónovou kůru zpracujeme. Těsto rozdělíme na poloviny a ...

Barmské plátky

Barmské plátky

Krutí prsa naklepeme na tenké plátky, lehce osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na pánvi s roz...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí žloutek Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře