Ajax-loader
žloutek

žloutek

Přidat na Pinterest

Vaječný žloutek je plný látek prospěšných pro organismus, obsahuje minerály a vitaminy. Významnou složkou žloutku je esenciální mastná kyselina linolová a lecitin. Žloutek využijete hlavně k výrobě tatarského bifteku a domácí majonézy, žloutek totiž pojme 10 až 15 dkg oleje.

 

Fotogalerie

Čokoládový krém se šlehačkou

Čokoládový krém se šlehačkou

Čokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme mléko a na mírném ohni necháme změknout. Ke změklé a vychladlé č...

Fíkový salám

Fíkový salám

Sušené fíky umeleme na masovém strojku. Přidáme cukr, umleté vlašské ořechy a 2 syrové žloutky. Vše dobře ...

Čekanková polévka

Čekanková polévka

Očištěné a dobře oprané čekankové puky rozebereme, nakrájíme, osmahneme v hrnci na másle, zalijeme vývarem ...

Oplatkový dort (Pišingr)

Oplatkový dort (Pišingr)

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, opražené oříšky, rum a dobře utřeme. Neslazené dortové opla...

Sýrové kuličky (SSSR)

Sýrové kuličky (SSSR)

Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zamícháme strouhaný sýr. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které dáme na...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí žloutek Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře