Vepřové karé

Vepřové karé neboli pečeni najdete  mezi kýtou a plecí a jedná se o velmi kvalitní vepřové  maso, vhodné pro přípravu minutkových jídel. Vcelku jej upravujte pečením a následně krájejte na plátky. Při tomto způsobu je dobré maso nejdříve opéct, aby se zatáhlo. Zabráníte tak vytékání šťávy, ztrátě živin a aromatickýh látek. Navíc nebude pečeně vysušená. Nasekáním masa na plátky i s kostí získáte oblíbené kotletky - žebírka, které můžete připravit na mnoho způsobů. Dají se smažit (obalené v těstíčku či trojobalu), dusit, péct, grilovat, gratinovat (zápékat) a silnější kousky lze naříznout a plnit jako "kapsu" různými náplněmi ze zeleniny, hub, mletého masa, vajec, kysaného zelí a uzeného masa apod. Pokud se rozhodnete zapékat, plátky masa předem uduste nebo minutkově upravte. Potom pokryjte šunkou, žampiony, zeleninou a nakonec sýrem nebo zalijte bešamelem a dejte zapéct.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář