Ajax-loader
Vanilkový cukr

Vanilkový cukr

Přidat na Pinterest

V obchodní síti naleznete celou řadu této kořenící směsi od různých výrobců, ať už tradičních či pod značkou potravinových řetězců. Zpravidla se jedná o cukr vanilinový, což je směs bílého cukru a umělých aromat. Tato chemie nemá nic společného s pravou vanilkou. Tepelnou úpravou ztrácí chuť i vůni. Proto se hodí spíše na pocukrování sladkostí před podáváním. Při důkladnějším pátrání, najdete v regálech i pravý vanilkový cukr a to i v BIO kvalitě. Ten je vyroben semletím přírodní vanilky s krystalovým bílým cukrem. Je vhodný na pečení moučníků, sušenek, cukroví i na obalení těchto výrobků, dále do pudinků, nákypů i k oslazení čaje, kávy nebo mléčných koktejlů. Pokud jednou vyzkoušíte pravý vanilkový cukr, už se nebudete k umělému vracet. Jestli vás odradí jeho cena, která může být až 6x vyšší, vyrobte si ho sami. Kupte vanilkový lusk a vložte jej do nádoby s moučkovým cukrem. Po 3 týdnech máte hotovo.

Fotogalerie

Citronová bábovka

Citronová bábovka

Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do bílé pě...

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Banánové muffiny s ovesnými vločkami, kokosem a mandlemi

Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem krupice, vanilko...

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

Rychlý ovocný koláč s tvahorem a zakysankou

V míse vyšleháme (ideálně ručně metličkou) dohladka všechny ingredience na těsto. Nalijeme do vymazané a vy...

Karamelky s oříšky

Karamelky s oříšky

Lískové oříšky v troubě opražíme při 180°C do zlaté barvy. Necháme je vychladit, oloupeme a nasekáme je na ...

Francouzský máslový krém

Francouzský máslový krém

Vejce a žloutky dáme do ohnivzdorné mísy.Pak přidáme cukr, vanilkový cukr a likér a šleháme na mírném ohni ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vanilkový cukr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře