Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vanilkový cukr

Vanilkový cukr

Přidat na Pinterest

V obchodní síti naleznete celou řadu této kořenící směsi od různých výrobců, ať už tradičních či pod značkou potravinových řetězců. Zpravidla se jedná o cukr vanilinový, což je směs bílého cukru a umělých aromat. Tato chemie nemá nic společného s pravou vanilkou. Tepelnou úpravou ztrácí chuť i vůni. Proto se hodí spíše na pocukrování sladkostí před podáváním. Při důkladnějším pátrání, najdete v regálech i pravý vanilkový cukr a to i v BIO kvalitě. Ten je vyroben semletím přírodní vanilky s krystalovým bílým cukrem. Je vhodný na pečení moučníků, sušenek, cukroví i na obalení těchto výrobků, dále do pudinků, nákypů i k oslazení čaje, kávy nebo mléčných koktejlů. Pokud jednou vyzkoušíte pravý vanilkový cukr, už se nebudete k umělému vracet. Jestli vás odradí jeho cena, která může být až 6x vyšší, vyrobte si ho sami. Kupte vanilkový lusk a vložte jej do nádoby s moučkovým cukrem. Po 3 týdnech máte hotovo.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme...

Domácí banánová zmrzlina

Domácí banánová zmrzlina

Banány nakrájíme na kousky a zakapeme je citrónovou šťávou. Spolu s ostatními ingrediencemi dáme do mixéru ...

Triffle s třešňovým džemem

Triffle s třešňovým džemem

Sušenky nadrtíme – buď v hmoždíři a pokud ho nemáme, dáme sušenky do sáčku a nadrtíme je paličkou na maso n...

Kulatý koláč na plechu

Kulatý koláč na plechu

Změklé máslo utřeme s cukrem krupice do pěny. Přidáme i vanilkový cukr a poté postupně zašleháváme vejce, p...

Broskvové nanuky

Broskvové nanuky

Broskve oloupeme a rozmixujeme s vanilkovým cukrem. Přidáme créme fraiche. Do formy na nanuk dáme rozmixov...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vanilkový cukr Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře