Ušeň mořská

Mořský měkkýš. Charakteristickým rysem je jedna nepárová skořápka. Jedná se o opravdovou specialitu, pěstuje se na velkých farmách např. v Kalifornii. Prodává se zavařená nebo jinak konzervovaná, čerstvou si ji můžeme dát převážně v oblastech, kde se pěstuje. Je vhodná do polévek, výborně chutná dušená, podávaná se zeleninou. Před použitím musíme vyjmout maso ze skořápky, poté jej nakrájíme na nudličky a upravujeme. Sušený výrobek připravujeme vždy podle návodu na obalu, jinak by se mohlo stát, že by nám ušeň ztuhla a nebyla by poživatelná. Maso obsahuje velké množství bílkovin, sodíku a je také zdrojem železa.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
A je to plž nebo mlž?

kiki 12. 12. 2012, 17:53

Chybějící obrázek
Jde o plže :)

Šéfredaktor 13. 12. 2012, 08:08

Chybějící obrázek
Děkuji za info že je to plž potřeboval jsem to ve škole

Plž plž 30. 11. 2015, 12:08

Chybějící obrázek
zajímalo by mě jak je velká prosím?

daniel 07. 03. 2017, 19:43