Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tymián (mateřídouška obecná)

Tymián (mateřídouška obecná)

Další názvy

Tymián obecný, mateřídouška tymián, dymiánek

Použití v kuchyni

Jeho aromatická vůně a ostřejší jemně hořká chuť se výborně hodí do tučných jídel, protože usnadňuje trávení. Koření se s ním různé omáčky, zvěřina, ryby, vepřová i skopová masa, ale také sýry. Rovněž jej lze přidat na pizzu, těstoviny, luštěniny nebo jen tak do zeleniny či mletého masa. Tvoří součást francouzské kořenící směsi „bouquet garni“.

Rady

Vyzkoušejte jej spolu s bobkovým listem do kyselého zelí!

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kuře s brambory a jarní cibulkou

Kuře s brambory a jarní cibulkou

Kuře osolíme a opepříme ze všech stran – i zevnitř. Obložíme snítkami tymiánu a pečeme přikryté 30 minut na...

Celerové koule s baby karotkou

Celerové koule s baby karotkou

Sýr nastrouháme nahrubo. Celer také nastrouháme nahrubo a obojí smícháme. Přidáme vejce, 2 lžíce tymiánu, s...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme b...

Dušené jehněčí s tymiánem

Dušené jehněčí s tymiánem

Tymián a majoránku nasekáme, smícháme je s na jemno nakrájenou cibulí a česnekem a tabascem. Do této směsi ...

Steak Ema s krémovou omáčkou

Steak Ema s krémovou omáčkou

Hovězí maso nakrájíme na čtyři kusy. Osolíme a opepříme ze všech stran a poté opékáme 6 minut z každé stran...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tymián (mateřídouška obecná) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře