Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.
Ajax-loader
Tymián (mateřídouška obecná)

Tymián (mateřídouška obecná)

Další názvy

Tymián obecný, mateřídouška tymián, dymiánek

Použití v kuchyni

Jeho aromatická vůně a ostřejší jemně hořká chuť se výborně hodí do tučných jídel, protože usnadňuje trávení. Koření se s ním různé omáčky, zvěřina, ryby, vepřová i skopová masa, ale také sýry. Rovněž jej lze přidat na pizzu, těstoviny, luštěniny nebo jen tak do zeleniny či mletého masa. Tvoří součást francouzské kořenící směsi „bouquet garni“.

Rady

Vyzkoušejte jej spolu s bobkovým listem do kyselého zelí!

Fotogalerie

Štika s fazolemi a chorizem

Štika s fazolemi a chorizem

Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky...

Cibulový koláč se sardinkami

Cibulový koláč se sardinkami

Mouku smícháme se solí a vychlazeným máslem a prsty zpracujeme na drobenku. Poté přidáme vejce a vypracujem...

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrela na tymiánu a rozmarýnu

Makrelu (čerstvou nebo mraženou) očistíme, omyjeme a odstraníme hlavu a ocas. Podélně nakrojíme tak, abycho...

Orientální kuřecí steak

Orientální kuřecí steak

Kuřecí řízky naklepeme. V hmoždíři rozdrtíme sůl, barevný pepř, lžičku čerstvého (sušeného) tymiánu, chilli...

Dýňové lasagne

Dýňové lasagne

Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme. K ní přidáme na kostičky nakrájenou dýni a chvíli restujeme. Poté př...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tymián (mateřídouška obecná) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře