Ajax-loader
Tymián (mateřídouška obecná)

Tymián (mateřídouška obecná)

Další názvy

Tymián obecný, mateřídouška tymián, dymiánek

Použití v kuchyni

Jeho aromatická vůně a ostřejší jemně hořká chuť se výborně hodí do tučných jídel, protože usnadňuje trávení. Koření se s ním různé omáčky, zvěřina, ryby, vepřová i skopová masa, ale také sýry. Rovněž jej lze přidat na pizzu, těstoviny, luštěniny nebo jen tak do zeleniny či mletého masa. Tvoří součást francouzské kořenící směsi „bouquet garni“.

Rady

Vyzkoušejte jej spolu s bobkovým listem do kyselého zelí!

Fotogalerie

Hovězí na karamelu a černém pivě

Hovězí na karamelu a černém pivě

CIbuli nakrájíme najemno, stejně tak nakrájíme i slaninu, kterou si dáme vyškvařit do hrnce. Na tuku, který...

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Vepřové řízky se širokými nudlemi

Maso očistíme a nakrájíme na čtyři plátky. Na okrajích je mírně nařízneme a z obou stran zlehka naklepeme....

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny dáme vařit do osolené vody přibližně na 12 minut. Poté scedíme a přimícháme na kousky nakrájené k...

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Průduškový čaj (zaručeně spolehlivý)

Do hrnku dáme cca lžičku majoránky a tymiánu, kousek pokrájené cibule a lžíci lipového květu. Vše spaříme 2...

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Kapr zapečený s kyselou smetanou

Nejdříve si připravíme filety z kapra. Do pekáče rozložíme na plátky pokrájenou cibuli a porce kapra, kter...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Tymián (mateřídouška obecná) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře