Tekutý karamel

Karamel vzniká tavením řepného cukru. Při vyšší teplotě se cukr rozpouští a hnědne - karamelizuje. Mění vůni i chuť. Horký se táhne, ale velmi rychle chladne a ztvrdne. Aby zůstal tekutý, přidává se do roztaveného cukru trocha vody, tuku nebo smetany. Pro jeho výrobu je třeba dodržet postup přípravy i množství surovin. Karamel se používá jako ochucující složka mnoha cukrovinek a nápojů, do krémů, šlehačky a na ozdobu zákusků či dortů. Králem karamelových dezertů je francouzský Croquembouch.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
nechápu

Google 12. 05. 2011, 22:15

Chybějící obrázek
A jaky je přesný postup? kolik cukru na kolik vody, smetany atak? Díky V.

Wif 01. 11. 2011, 18:16