Tahini

Jedná se o pastu vyrobenou našleháním rozmělněných sezamových semínek. Po přidání vody, česneku, citronové šťávy a římského kmínu je tato pasta skvělá ke kebabům. Jinak se používá jako pomazánka, vhodná je na sendviče, nebo se míchá se zeleninou, jako je česnek, popř. cibule kořeněná cayennským pepřem. Takto lze připravit různé dip-omáčky, dresinky či saláty. Je typickou surovinou tradičního pokrmu Blízkého Východu zvaného „Chumus“. Tahini je součástí zdravé výživy.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
V receptech libanonské kuchyně se používá tahini do sladkých moučníků a polev.Trochu mě to udivuje, protože v jakémkoliv receptu, který jsem našla na netu, se při její přípravě používá česnek...

Astheart 08. 06. 2011, 19:20