Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
špagety

špagety

Přidat na Pinterest
Těstoviny, původem z Itálie, dnes běžně připravované po celém světě. Charakteristickým znakem je kulatý tvar na řezu, což je odlišuje od jiných nudlí (makarony apod.). Jsou vyrobeny se směsi mouky, vajec a vody, ale k dostání jsou i špagety bezvaječné. Nejlépe chutnají ve spojení se zeleninovou omáčkou, posypané kvalitním sýrem, ale i jen s kečupem vytvoří jedinečné jídlo, na kterém si pochutnají všichni milovníci těstovin. Jejich příprava je velice jednoduchá, vložíme je do osolené vroucí vody, přidáme trochu oleje a vaříme. Pozor na rozvaření špaget, stačí 8-10 minut. Poté propláchneme studenou vodou a můžeme podávat

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Špagety aglio olio e peperoncino

Špagety aglio olio e peperoncino

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Stroužky česneku nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji. ...

Špagety s lososem, chilli a kapary

Špagety s lososem, chilli a kapary

Těstoviny uvaříme podle návodu. Lososa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na ole...

Rajčatové špagety

Rajčatové špagety

Špagety i čočku uvaříme podle návodu. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Po...

Placky se slaninou

Placky se slaninou

Špagety uvaříme podle návodu. Smícháme ricottu, strouhaný čedar, slaninu na kostičky, nasekanou petrželku...

Špagety se slaninou a sušenými rajčaty

Špagety se slaninou a sušenými rajčaty

Špagety uvaříme podle návodu s olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme nasucho v pánvi. ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí špagety Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Urcite NEPROPLACHOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

miv 08. 08. 2011, 19:22

Thumb
proč neproplachovat ?

mario 29. 10. 2011, 16:49

Thumb
protože to je pak hnusný

jira 07. 11. 2011, 19:45

Thumb
a PROČ určitě neproplachovat????? .)

iva 31. 03. 2012, 12:38

Thumb
Si to vyzkoušej a pochopíš. Propláchlý špagety pak už nechutnají tak, jak by měly. Oplachuješ třeba noky? Taky radím neoplachovat. Ztratí tak část chuti. Prostě jsou pak hnusný. :) Ale proti gustu...

verča 05. 04. 2012, 22:49

Thumb
Proplachované špagety jsou opravdu ošklivé a když je máš potom jíst studené :(

nevim 23. 07. 2012, 18:28

Thumb
Těstoviny se nikdy po uvaření neproplachují. A to z toho důvodu, že se na ně lépe "nabalí" omáčka.

Jack Russell 04. 10. 2012, 08:22

Thumb
Já teda teěstoviny propláchnu aspoň jednou, není to sice úplně ono, ale jítst se to dá ne? :D. Špagety zase neproplachuji vůbec :) ik džy je to to stejné, tak špagety NEPROPLACHOVAT! :D

Lucy 06. 12. 2012, 11:14

Facebook komentáře