Ajax-loader
špagety

špagety

Přidat na Pinterest
Těstoviny, původem z Itálie, dnes běžně připravované po celém světě. Charakteristickým znakem je kulatý tvar na řezu, což je odlišuje od jiných nudlí (makarony apod.). Jsou vyrobeny se směsi mouky, vajec a vody, ale k dostání jsou i špagety bezvaječné. Nejlépe chutnají ve spojení se zeleninovou omáčkou, posypané kvalitním sýrem, ale i jen s kečupem vytvoří jedinečné jídlo, na kterém si pochutnají všichni milovníci těstovin. Jejich příprava je velice jednoduchá, vložíme je do osolené vroucí vody, přidáme trochu oleje a vaříme. Pozor na rozvaření špaget, stačí 8-10 minut. Poté propláchneme studenou vodou a můžeme podávat

Fotogalerie

Špagety s gulášem

Špagety s gulášem

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Na rozehřátém oleji osmahneme na jemno pokrájenou cibulku, poté při...

Uhlířina z těstovin

Uhlířina z těstovin

Špagety uvaříme v osolené vodě. Mezitím na drobno nakrájenou cibulku a anglickou slaninu osmažíme dozlatova...

Zapečené špagety se zeleninovou oblohou

Zapečené špagety se zeleninovou oblohou

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, pokrájená rajčata, orestujeme, oko...

Špagetové muffiny

Špagetové muffiny

Špagety uvaříme, zchladíme, necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme. Sýr ...

Mrkev se špagetami

Mrkev se špagetami

Osolené, okořeněné nudličky pokrájeného kuřete a játra s mrkví opečeme na zpěněném tuku s cibulí a česnekem...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí špagety Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Urcite NEPROPLACHOVAT!!!!!!!!!!!!!!!!!

miv 08. 08. 2011, 19:22

Thumb
proč neproplachovat ?

mario 29. 10. 2011, 16:49

Thumb
protože to je pak hnusný

jira 07. 11. 2011, 19:45

Thumb
a PROČ určitě neproplachovat????? .)

iva 31. 03. 2012, 12:38

Thumb
Si to vyzkoušej a pochopíš. Propláchlý špagety pak už nechutnají tak, jak by měly. Oplachuješ třeba noky? Taky radím neoplachovat. Ztratí tak část chuti. Prostě jsou pak hnusný. :) Ale proti gustu...

verča 05. 04. 2012, 22:49

Thumb
Proplachované špagety jsou opravdu ošklivé a když je máš potom jíst studené :(

nevim 23. 07. 2012, 18:28

Thumb
Těstoviny se nikdy po uvaření neproplachují. A to z toho důvodu, že se na ně lépe "nabalí" omáčka.

Jack Russell 04. 10. 2012, 08:22

Thumb
Já teda teěstoviny propláchnu aspoň jednou, není to sice úplně ono, ale jítst se to dá ne? :D. Špagety zase neproplachuji vůbec :) ik džy je to to stejné, tak špagety NEPROPLACHOVAT! :D

Lucy 06. 12. 2012, 11:14

Facebook komentáře