Skořicový cukr

Jedná se o směs skořice (kůra skořicovníku cejlonského, původem z Cejlonu, ale vyskytuje se také v Brazílii a na Jávě. Celá skořicová kůra vytváří tmavě hnědé svitky, které jsou charakteristické svou pronikavou vůní, kterou si nelze splést s jiným kořením. Ačkoliv krásně voní, po ochutnání např. mleté skořice, bychom měli v ústech spíše nahořklou chuť) a cukru moučka (v ČR se vyrábí z cukrové řepy. Ta se nejdříve čistí, poté se krájí na malé hranolky, ze kterých se v pozdějších procesech získává sladká šťáva různých konzistencí. Ta prochází složitou úpravou, kdy se oddělují nepotřebné látky, které by bránily v krystalizaci. Získává se cukr o různé velikosti krystalů. Následným rozemletím krystalů cukru vznikne cukr moučka.). Skořicový cukr je i běžně k dostání v našich obchodech, využijeme jako posyp tradičních sladkých pokrmů jako jsou sladké nudle, krupicová kaše apod.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Zajímavé informace. Skořici máme rádi - kromě krupicové kaše používáme na posypání pěny z našlehaného mléka na kávě Latté. Kupujeme za pár korunek v Albertu, a doma zkrátka nesmí chybět :-)

Jana 20. 06. 2015, 00:30