Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.
Ajax-loader
Rozinky

Rozinky

Přidat na Pinterest
Také pod názvem hrozinky, plody vinné révy. Bobule projdou pečlivým procesem sušení, kdy se uchovají všechny jedinečné vlastnosti, jako je sladká chuť a charakteristické aroma. Suší se buď přírodně na slunci, nebo chemicky. Poté mají tmavě hnědou barvu a jejich povrch je scvrklý. Obsahují více než 50% cukru, z toho je obsažen i ovocný cukr – fruktóza. Mohou se lišit podle odrůdy vinné révy, ze které byly usušeny, ale všechny obsahují látky napomáhající vylučování škodlivých látek z těla. Někdy narazíme v obchodě na rozinky pod názvem Sultánky. To jsou velmi sladké rozinky, které se suší především z velkých bobulí (žlutozelených). Rozinky konzumujeme samotné, ale jsou báječnou přísadou do všech sladkých jídel a dokonce je můžeme přidat i pod maso.

Fotogalerie

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Skořicový losos s kuskusem a harrisou

Kuskus smícháme s většinou koriandru, skořicí, solí a pepřem, a zalijeme to horkým vývarem. Necháme 5 minut...

Marinovaný lilek na salátu

Marinovaný lilek na salátu

Lilek nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Zakápneme je dvěma lžícemi oleje a osolíme a opepříme je. Opékáme v...

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Koláč s jehněčím ragú a cuketami

Jehněčí maso umeleme na mlýnku. Cibuli nakrájíme nahrubo a opečeme na oleji dosklovita. Přidáme maso a re...

Salát z divoké rýže

Salát z divoké rýže

Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli a rozinky krátce povaříme. Po minutě vmícháme rýži a mrkev. Slijeme a...

Tresčí filety s pomerančovým kuskusem

Tresčí filety s pomerančovým kuskusem

Filety okořeníme. Kuskus zalijeme 500 ml horké vody a necháme 5 minut stát. Cibuli smažíme na másle asi...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rozinky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Rozinky miluju a nesnáším lidi, kteří je nesnáší

Kily 16. 04. 2010, 23:45

Facebook komentáře