Rebarbora

Zelenina, také označována jako reveň, původem z Mongolska. Silné řapíky nesou velké, zelené listy. Běžně k dostání v našich obchodech nebo na trzích, již bez listů, barevně jsou bílé nebo narůžovělé. Na začátku léta se zvyšuje obsah kyseliny šťavelové, proto bychom měli společně s rebarborou konzumovat také dostatečné množství výrobků z mléka. Před použitím řapíky očistíme a poté upravujeme jako ovoce. Vynikající je piškotový koláč s kousky rebarbory, ale také jako kompot je zkrátka báječná. Je oblíbená pro svou charakteristickou chuť a rozhodně si ji nelze s ničím splést. Jako součást ovocných knedlíků potěší všechny milovníky netradičních chuťových spojení. Obsahuje mnoho důležitých látek pro náš organismus jako je draslík, vápník a hořčík. Pozitivně působí na náš organismus, pomáhá vylučovat škodlivé látky z těla, ovlivňuje kvalitu vlasů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář