Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
řapíkatý celer

řapíkatý celer

Přidat na Pinterest
Zelenina, využívá se hlavně v oblastech Středomoří. U nás je v oblibě především bulvový celer. Hlavní rozdíl je v nevyužívání kořene řapíkatého celeru – v kuchyni používáme pouze řapíky a listy. Výborně chutnají v nejrůznějších zeleninových salátech, polévkách. Listy se suší a následně používají jako koření. Je zdrojem vitamínu B, ale také minerálních látek jako je sodík, draslík a hořčík. Je velice výhodný pro osoby udržující si svou štíhlou linii. Napomáhá také vylučovat škodlivé látky z těla, ovlivňuje činnost ledvin a celkově působí na náš nervový systém.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
 Polévka s vločkami a zeleninou

Polévka s vločkami a zeleninou

Ovesné vločky nasucho opražíme v hrnci, pak přidáme máslo, necháme rozpustit a zalijeme vodou. Osolíme, ope...

Králík na česneku s olivami

Králík na česneku s olivami

Králíka naporcujeme. Cibuli nakrájíme najemno, celer nadrobno a rozmarýn nasekáme. Na oleji opečeme ze ...

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Těstoviny se sladkokyselou omáčkou

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Na olivovém oleji opečeme česnek, cibuli a celer, přidáme pepř a omáčku...

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Smícháme obě mletá masa, sůl, pepř, vejce, oregano, utřený česnek a nasekanou cibulku. Pořádně promícháme a...

Rajčatové špagety

Rajčatové špagety

Špagety i čočku uvaříme podle návodu. Všechnu zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kostky. Po...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí řapíkatý celer Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře