Ajax-loader
řapíkatý celer

řapíkatý celer

Přidat na Pinterest
Zelenina, využívá se hlavně v oblastech Středomoří. U nás je v oblibě především bulvový celer. Hlavní rozdíl je v nevyužívání kořene řapíkatého celeru – v kuchyni používáme pouze řapíky a listy. Výborně chutnají v nejrůznějších zeleninových salátech, polévkách. Listy se suší a následně používají jako koření. Je zdrojem vitamínu B, ale také minerálních látek jako je sodík, draslík a hořčík. Je velice výhodný pro osoby udržující si svou štíhlou linii. Napomáhá také vylučovat škodlivé látky z těla, ovlivňuje činnost ledvin a celkově působí na náš nervový systém.

Fotogalerie

Bulgurové karbanátky

Bulgurové karbanátky

Bulgur nasypeme do mísy, zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat alespoň 12-15 minut. Mezitím si nakrá...

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochu...

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Celerová polévka s hlívou a mrkví

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 ...

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Kroupová polévka s celerem a mrkví

Propláchnuté kroupy dáme vařit,mezitím si nakrájíme celer na menší kousky a mrkev nastrouháme na hrubo. Při...

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Kuřecí polévka s celerem a těstovinami

Uvařený skelet vyjmeme z vývaru a maso obereme. Do vývaru dáme na nudličky nakrájený celer a nakrájenou mrk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí řapíkatý celer Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře