Ajax-loader
Prášek zlatý klas

Prášek zlatý klas

Přidat na Pinterest

Zlatý klas je prášek v podstatě stejný jako u nás známý vanilkový pudink, obsahující škroby, aromata a barviva. K dostání je v každém marketu u našich sousedů na Slovensku. Uvařený v mléce, vodě nebo ovocné šťávě se používá na přípravu různých krémů, dezertů a "želatin" na řezy a dorty s ovocem. V sypkém stavu jím můžete nahradit část nebo i celé množství mouky při pečení moučníku, například bábovky nebo drobného cukroví. Překvapí vás jemnost těsta a zajímavá zvláštní chuť.

 

Fotogalerie

Osvěžující broskvové řezy

Osvěžující broskvové řezy

Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme mléko, olej, mouku, kypřící prášek a sníh z bílků. Těsto vyl...

Parádní karamelové řezy

Parádní karamelové řezy

Sněhové těsto: 4 bílky ušleháme do pěny s 240 g krystalového cukru, mísu postavíme nad páru a šleháme asi ...

Frankfurtský věnec

Frankfurtský věnec

Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do spenenia, pridáme soľ, citrónovú kôru, kukuričnú múku a hrubú múku, do kt...

Ananasový krém z bílků

Ananasový krém z bílků

Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a polovice cukru. Vo vode zmiešame druhú polovicu cukru, prášok Zlatý klas a ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Prášek zlatý klas Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře