Ostružinový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých ostružin, což jsou plody ostružiníku, tmavé barvy, ta se může pohybovat od tmavě fialové až k černé. Plody jsou lesklé, při bližším prozkoumání zjistíme, že se skládají z drobných černých kuliček. Obsahují látky, které jsou velmi prospěšné pro náš organismus – vitamín C, karoteny a látky napomáhající vylučovat škodliviny z těla a čistit organismus. Dále obsahují vitamín B, vápník, draslík, železo. Pomáhají při zánětlivých onemocněních, posilují imunitní systém. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář