Mungo

Fazole mungo, luštěnina, původem z Indie. Někdy bývají označovány jako zelená sója, podobají se zelenému hrášku. Pro co největší obsah látek nejlepší nechat fazole naklíčit. Obsahují pak vitamíny B, proteiny, železo, vápník a draslík ve větší koncentraci. Pokud chceme v kuchyni uplatnit celé fazole, je nutné je před přípravou nějakou dobu namáčet. Pak je využijeme pro přípravu kaší, nákypů, polévek. Fazolové klíčky se konzumují samotné, tepelnou úpravou ztrácejí své cenné látky. Přidáváme je do salátů, sendvič, rizota. Jsou také významným antioxidantem, pomáhají posilovat naši obranyschopnost, napomáhají vylučování škodlivých látek z těla.

 

Zdroj obrázku: foodish.eu, zvonimira.cz

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář