Ajax-loader
Marcipán

Marcipán

Přidat na Pinterest

Cukrářská hmota, která se vyrábí z jader sladkých mandlí, cukru, mandlového aroma a dalších přísad. Kvalitní marcipán musí obsahovat 40-60% mandlí. Hmota je vláčná, tvárná, nádherně voní i chutná. Marcipán se hodí na pečení, do náplní na linecké košíčky, do makové nádivky, na potahování dortů, zdobení cukroví a modelování postaviček, zvířátek nebo ozdob jako jsou růže, lístečky a jiné. Velmi dobře se dá obarvit potravinářskými barvami. Hotový marcipán si můžete koupit v potřebách pro cukráře nebo ve větších marketech, kde najdete i další výrobky a cukrovinky jako jsou například marcipánové tyčinky a kmeny různých příchutí či marcipánové brambory a pralinky v čokoládě. Pokud jste šikovní, můžete si doma připravit svůj vlastní, receptů existuje hned několik a to na pravý i nepravý marcipán ze sušeného mléka.

Fotogalerie

Kokosoví trpaslíčci pro dětičky

Kokosoví trpaslíčci pro dětičky

Hladkou mouku, moučkový cukr (100g), změklé máslo (100 g), vanilkový cukr a žloutky zpracujeme na vále v hl...

Mozartovy koule

Mozartovy koule

Nejprve upečte čokoládové drobky. Čokoládu rozpusťte a v míse ji smíchejte s máslem, cukrem a po jednom při...

Švestkové pralinky s červeným vínem

Švestkové pralinky s červeným vínem

Na přípravu pralinek švestky podélně rozpůlíme. Červené víno v malém hrnku uvedeme do varu, přidáme švestky...

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Kynutý jahodový knedlík plněný marcipánem

Do vlažného mléka rozdrolíme droždí, přidáme špetku cukru a poprášíme moukou. Kvásek dáme na teplé místo a ...

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Kakaové ducánky plněné marcipánem

Mouku smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, přidáme žloutek a máslo nasekané na kousky a vypracujeme hladké ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Marcipán Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře