Mandarinkový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých mandarinek, což je ovoce, řadíme jej mezi citrusové plody. Barva plodu je jasně oranžová, slupka je jakoby poseta drobnými dolíčky, dá se lehce oloupat. Po oloupání se jednotlivé dílky od sebe dají lehce oddělit, chuť je sladko kyselá až sladká, má charakteristické aroma. Obsahuje velké množství vitamínu C, B, ovocné cukry, draslík, fosfor, zinek a hořčík. Může obsahovat drobná jadérka, jejich množství závisí na druhu a také zemi původu. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost. Výborně se hodí do míchaných nápojů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář