Listový salát

Listová zelenina, na trhu k dostání prakticky po celý rok. Rozeznáváme několik typů listových salátů. Prvním z nich je ledový salát. Vzhledově se podobá menšímu hlávkovému salátu, ale listy jsou tužší a drží pevněji u sebe. Barva se pohybuje od bílé přes světle zelenou. Jeho chuť je nasládlá, výborně se hodí nijak neupravený rovnou ke konzumaci (zálivka by mohla zbytečně chuť ledového salátu narušit). Rozeznáváme několik typů – miniko – poznáme podle vroubkovaných okrajů listu, medino, maximo a ledan – ten se vyznačuje křehkými listy. Ledový salát chutná báječně v kombinaci s kousky tuňáka, smíchaný s kuřecími kousky a rajčetem vytvoří skvěle chutnající pokrm. Další je hlávkový salát, který obsahuje velké množství draslíku, vápníku a hořčíku. Dále je zdrojem vitamínu A, K. Konzumujeme jej samotný se zálivkou, je vhodný ke všem masitým pokrmům, je báječný pro osoby držící dietu. Pozor si dejme jen na přílišnou konzumaci a to z důvodu zvýšeného obsahu dusičnanů.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář