Krátkozrnná rýže

Původem z jihovýchodní Asie. Dnes je rýže jedna z nejhlavnějších obilovin na světě, jedná se o obilky určitých druhů trav. Obsahuje velké množství škrobu. Obilky rýže jsou různě tvarované – kulaté, oválné, krátké, dlouhé. Od toho pak odvozujeme různé typy rýží. Krátkozrnná rýže je běžně ke koupi v našich obchodech. Dejme přednost kvalitě před kvantitou, odměnou nám bude kvalitní rýže a vynikající chutí, která se nerozvaří. Pokud koupíme rýži bez varných sáčků, musíme ji nejdříve propláchnout pod tekoucí vodou, poté ji přesypeme do hrnce, kde jsme si připravili cibuli do sklovata a zalijeme vodou přibližně dva prsty nad hladinu rýže. Vaříme přikryté pokličkou zhruba 10-15 minut. Díky většímu obsahu škrobu má krátkozrnná rýže tendence se lepit. Pokud koupíme rýži ve varných sáčcích, postupujeme dle návodu uvedeného na obalu. Rýže je skvělou přílohou k jídlům upraveným podle receptů inspirujících se Asií, také k některým druhům masa, nezbytnou součástí rizota na jakýkoliv způsob. Výborně se hodí k přípravě sushi.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář