Kozí kýta

Koza je teplokrevné jateční zvíře. Kýta z ní, tzv.zadní maso je světlejší barvy než maso skopové. Rozeznáte jej podle podkožního vaziva, které je značně lepkavé. Maso zapáchá kozinou, podobně jako kozí mléko nebo sýr, ale je lehce stravitelné, jemné a křehké. Pokud byste chtěli toto maso ochutnat, zajděte pro začátek do některé restaurace, kde jej mají v nabídce nebo pak přímo zavítejte na farmu, kde vám vybraný kus prodají. V běžné obchodní síti totiž kozí maso neseženete. Obáváte-li se typického zápachu, maso nakořeňte, zabalte do plátna a naložte do mléka. Nechte odležet a potom dále zpracujte. Kýtu můžete upéct vcelku a podávat se zelím a knedlíkem, naklepat a ugrilovat, připravit na smetaně, uvařit z ní guláš, zadělávat nebo smažit.

 

Zdroj obrázku: diytrade.com; tspoons.wordpress.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář