Ajax-loader
Játra

Játra

Přidat na Pinterest
Řadí se mezi vnitřnosti, v těle živočichů slouží jako detoxikační orgán. Mají tmavě červenou barvu, jsou tuhé konzistence. Velikostně se liší podle druhu zvířete, běžně jsou konzumována játra ryb, drůbeže, ptáků i savců. Měli bychom si ale uvědomit, že játry prochází během života živočichů škodlivé látky, proto bychom si měli vybírat játra malých a krátce žijících zvířat. Běžně k dostání jsou hovězí, vepřová, drůbeží, tresčí játra. Obsahují velké množství vitaminu A. Upravují se mnoho způsobů, nejčastějším receptem jsou dušená játra podávána s rýží.

Fotogalerie

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a ...

Noky z vepřových jater

Noky z vepřových jater

Očištěná játra naškrábeme nožem, smícháme s masem a namočeným rohlíkem, přidáme vejce, sůl, pepř, špetku ma...

Vepřová játra se šunkovou rýží

Vepřová játra se šunkovou rýží

Játra nakrájíme na menší kousky a anglickou slaninu na nudličky. Na lžíci oleje orestujeme játra s anglicko...

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená j...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní š...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Játra Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře