Ajax-loader
Jablko

Jablko

Přidat na Pinterest
Ovoce, plod jabloně. Nejběžněji využívané ovoce. Obsahuje velké množství vitaminu C a látky, které napomáhají lidskému organismu snižovat riziko rakoviny. Barva (od žluté, zelené až po tmavě červenou) a tvrdost slupky se odlišuje podle typu odrůdy. Rozlišujeme letní, pozimní a zimní druhy. Využití jablek je bohaté, konzumovat je můžeme samotné, lze je sušit (nejlepší je šetrné pozvolné sušení, které uchovává v ovoci cukry, vitaminy a minerály). Sušená jablka označujeme jako křížaly, prospívají našemu trávicímu traktu. Lze z nich připravovat kompotované ovoce, výborně se hodí do koláčů. Pokud z jablek odstředíme šťávu, získáme velké množství vlákniny, vitaminů, minerálů a přírodního cukru v jedné sklenici. Pomocí destilace lze i z jablek získat pálenku (jabkovice).

Fotogalerie

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Pekanový nákyp se skořicovým jablkem

Váha jablek je po oloupání a zbavení jádřinců. Nyní je nastrouháme. Máslo vyšleháme s xylitolem, poté vmích...

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Kuřecí stehno se žampiony v alobalu

Připravíme si dva čtverce alobalu, dost velké na to, abychom do jednoho čtverce zabalili jednu kuřecí nohu....

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (...

Kuskus se skořicí a ovocem

Kuskus se skořicí a ovocem

Kuskus připravíme dle návodu na sáčku a poté necháme pod pokličkou odstát přibližně 10 minut. Mezitím si n...

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Jednoduchý jablkový koláč z listového těsta

Listové těsto rozdělíme na dva díly. Vál posypeme 2 hrstmi hladké mouky a vyválíme z poloviny těsta plát, ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jablko Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře