Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jablko

Jablko

Přidat na Pinterest
Ovoce, plod jabloně. Nejběžněji využívané ovoce. Obsahuje velké množství vitaminu C a látky, které napomáhají lidskému organismu snižovat riziko rakoviny. Barva (od žluté, zelené až po tmavě červenou) a tvrdost slupky se odlišuje podle typu odrůdy. Rozlišujeme letní, pozimní a zimní druhy. Využití jablek je bohaté, konzumovat je můžeme samotné, lze je sušit (nejlepší je šetrné pozvolné sušení, které uchovává v ovoci cukry, vitaminy a minerály). Sušená jablka označujeme jako křížaly, prospívají našemu trávicímu traktu. Lze z nich připravovat kompotované ovoce, výborně se hodí do koláčů. Pokud z jablek odstředíme šťávu, získáme velké množství vlákniny, vitaminů, minerálů a přírodního cukru v jedné sklenici. Pomocí destilace lze i z jablek získat pálenku (jabkovice).

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Rychlá buchta s jablky a ořechy

Rychlá buchta s jablky a ořechy

Do mísy dáme 4 vejce a cukr a rozšleháme. Přidáme mouku, skořici, kakao, prášek do pečiva a olej. Důkladně ...

Jablečný tarte

Jablečný tarte

Mouku smícháme s citronovou šťávou, solí, kurkumou a postupně přiléváme vodu. Nejvíce by jí mělo být 100 ml...

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celerová mísa s mrkví a jablkem

Celer, mrkev a jablka nakrájíme na malé kostičky. Povaříme 20 minut doměkka. Poté vše rozmixujeme. Vmícháme...

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Domácí pálivý džem k masu a klobáskám

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme je do hrnce a zasypeme je cukrem. Přidáme...

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Kuře plněné ořechovou nádivkou s jablky

Připravíme si nádivku: rohlíky a jablka nakrájíme na kostičky, ořechy nahrubo. Rohlíky namočíme v mléce, ne...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jablko Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře