Hroznové víno

Plody révy vinné. Jejich sezóna u nás je podzim, dostupné jsou ale po celý rok a to v mnoha odrůdách. Bobule jsou sladké, kyselejší i trpké chuti, zelenkavé, růžové, modré i fialkové, s jadýrky nebo bez. Sklízí se a zpracovávají na víno nebo sušené rozinky i sultánky. Obsahují řadu cenných látek, vitamíny, draslík, vápník, hořčík, fosfor a také vlákninu. Chutnají nejen samostatně, ale také se hodí do ovocných salátů, jogurtu, pohárů, také do koláčů či bublaniny. Kdo má rád kombinaci ovoce a masa, je vhodné k drůbeži se smetanovou omáčkou. V obchodě vybírejte hrozny nepopraskané a svěží. Bobule musí džet na stonku a jsou potaženy charakteristickým bílým filmem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář