Houskový knedlík

Název knedlík je německého původu a objevuje se již na začátku 14. století. Česky se knedlíku také říkalo a říká šiška. Houskový knedlík se vyrábí  z mouky, soli, droždí, špetky cukru a nakrájené starší housky. Mohou se přidat i kousky nakrájené slaniny a petrželky. Nechá se nakynout a potom vaří ve vodě, v páře či v hrnečku. Po vyjmutí se musí propíchat, aby vyšla pára a knedlíky byly kypré. Ze stejného důvodu je začerstva nekrájejte nožem, ale nití nebo speciálním kráječem. Jestli si na přípavu domácího knedlíku netroufáte, koupíte ho v každém obchodě. Nejčastěji se houskový knedlík používá jako příloha k omáčkám, masům a zelí. Oblíbený je nakrájený na kostičky, opečený a zadělaný s míchanými vajíčky, takto se hodí se jako rychlá večeře.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář