Houska

Druh jemného pečiva, vyrábí se převážně z pšeničné mouky, soli, droždí, cukru, tuku, emulgátorů a vody. Má oválný tvar, který se získá spletením několika pruhů. Na povrchu se sype solí, kmínem, mákem nebo různými semínky. Můžete si vybírat z opravdu široké nabídky housek od obyčejných přes celozrnné s přídavkem jiného druhu mouky, například pohankové, jáhlové nebo špaldové až po bezlepkové. Houska je pečivo určené k přímé spotřebě, chutná obložená s uzeninou, sýrem, máslem i sladkým džemem. Podává se k polévkám nebo gulášům. Starší housky upotřebíte do žemlovky, do knedlíků či do karbenátek z masa, luštěnin i zeleniny. Z tvrdých si můžete namlít strouhanku.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář