Ajax-loader
Fazolky (zelené fazolové lusky)

Fazolky (zelené fazolové lusky)

Přidat na Pinterest
Zelenina, původem z Ameriky, Číny a Indie. Jedná se o středně dlouhé, duté, sytě zelené válečky. Při jejich konzumaci se do našeho těla dostane hned několik důležitých a prospěšných látek. Pravidelným zařazením do jídelníčku budeme pozorovat zlepšení kvality našich nehtů, pleti a vlasů. Zvyšují imunitu organismu, mají močopudné účinky, tím podporují činnost ledvin a z našeho těla se tak odplavují toxické látky, celkově se budeme cítit klidnější, protože látky obsažené v zelených fazolkách také uklidňují nervy. Na druhou stranu se v nich vyskytují i látky, které by mohly působit na náš organismus negativně, proto je musíme vždy tepelně upravit, abychom tyto látky neutralizovali. Poté už použití nic nebrání a my můžeme tuto zeleninu přidávat jako přílohu k masu, do salátů, omáček.

Fotogalerie

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Po...

Omáčka s koprem a zeleninou

Omáčka s koprem a zeleninou

Kedlubnu a mrkev nastrouháme na hrubo a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Kapii a anglickou slaninu nak...

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Jehněčí maso s kůrčičkou z brambor a sýra

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. V hlubší pánvi je opečeme ze všech stran na přepuštěném másle spolu s k...

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Bramborové lodičky plněné fazolkovou směsí

Oloupané brambory si uvaříme v osolené vodě do měkka. Na pánvi si rozpustíme lžíci másla. Přidáme 4 plátky ...

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Vepřová panenka na jemných zelených fazolkách s pečenými plátky brambor

Vepřovou panenku ochutíme, zprudka ogrilujeme ze všech stran, poté dopékáme v troubě na nízkou teplotu. Naj...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Fazolky (zelené fazolové lusky) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře