Fazole

Luštěnina. Obsahuje množství bílkovin, cukrů a také látky, které jsou stravitelné pro bakterie žijící ve střevech našeho organismu (způsobují nadýmání). Pěstuje se mnoho odrůd, které se liší barvou i tvarem (kulatý, ledvinkový). Využití v kuchyni je hojné, pro urychlení doby přípravy pokrmu je vhodné fazole před použitím namáčet, usnadní to stravitelnost, stejně jako přidání majoránky. Připravujeme z nich saláty, nákypy, přidáváme do polévek. Oblíbenou odrůdou je v posledních letech fazole mungo, která se vyznačuje svou sytě zelenou barvou, má velkou schopnost klíčit a při vaření využijeme jak fazolky, tak jejich klíčky. Obsahuje velké množství látek napomáhajících vylučovat odpadní látky z těla, zároveň jsou fazole zásobárnou železa a draslíku.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář