Abychom vám mohli poskytovat služby sociálních sítí, používáme na tomto webu soubory cookie. Soubory cookie slouží k osobnímu přizpůsobení obsahu, poskytování reklam na míru. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookie.
Ajax-loader
Droždí (kvasnice)

Droždí (kvasnice)

Přidat na Pinterest
Prodává se běžně v našich obchodech, k dostání je balené (menší kostičky) nebo na váhu. Čerstvé droždí poznáme snadno – je tuhé, světlounce hnědé, s tendencí se drolit, má charakteristické aroma, kompaktní barvu bez skvrn, povrch není narušen trhlinami. Staré droždí je suché a nemá takovou schopnost kvasit. Je nutné tento produkt skladovat při nižších teplotách, tím se zaručí jeho trvanlivost do doby, kdy jej budeme potřebovat k přípravě nějakého pokrmu. Obsahuje řadu vitamínů, např. riboflavin, který má příznivé účinky na kůži, dále bílkoviny a z minerálních látek chrom. Nemělo by ale přijít do přímého kontaktu se solí, ovlivnilo by to schopnost kynutí. Proto je lepší přidávat droždí do mouky a sůl nasypat mimo tuto směs. Používáme jej při přípravě kynutého těsta (např. u bílého pečiva).

Fotogalerie

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohankové karbanátky s uzeným sýrem

Pohanku propláchneme na sítu pod tekoucí vodou. Dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad p...

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květáková pomazánka - i na chlebíčky

Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme do měkka (nejlépe na páře). Necháme vychladit a rozsekáme v...

Pane Bianco

Pane Bianco

Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek, který spojíme s moukou, poté osolíme, přidáme olivový o...

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Kynuté buchty s tvarohem a sušenými švestkami

Z mléka, kvasnic a části cukru připravíme kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme zbytek mléka, cukru, žloutek, ...

Pivní rohlíčky dle Ládi

Pivní rohlíčky dle Ládi

Trošku piva vlijeme do hrnce a ohřejeme. Přidáme droždí a připravíme kvásek. V osolené mouce vytvoříme důl...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Droždí (kvasnice) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře