Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Droždí (kvasnice)

Droždí (kvasnice)

Přidat na Pinterest
Prodává se běžně v našich obchodech, k dostání je balené (menší kostičky) nebo na váhu. Čerstvé droždí poznáme snadno – je tuhé, světlounce hnědé, s tendencí se drolit, má charakteristické aroma, kompaktní barvu bez skvrn, povrch není narušen trhlinami. Staré droždí je suché a nemá takovou schopnost kvasit. Je nutné tento produkt skladovat při nižších teplotách, tím se zaručí jeho trvanlivost do doby, kdy jej budeme potřebovat k přípravě nějakého pokrmu. Obsahuje řadu vitamínů, např. riboflavin, který má příznivé účinky na kůži, dále bílkoviny a z minerálních látek chrom. Nemělo by ale přijít do přímého kontaktu se solí, ovlivnilo by to schopnost kynutí. Proto je lepší přidávat droždí do mouky a sůl nasypat mimo tuto směs. Používáme jej při přípravě kynutého těsta (např. u bílého pečiva).

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Dvojctihodné koláčky

Dvojctihodné koláčky

Mouky prosyjeme do mísy, přidáme cukr, mléko a droždí a promícháme. Necháme 15 minut kynout. Poté přidáme...

Bamberské rohlíčky

Bamberské rohlíčky

Z mouky, mléka, droždí, soli a cukru vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté ho na 3 hodiny zc...

Domácí meruňkové koblihy

Domácí meruňkové koblihy

Polovinu vlažného mléka smícháme s čerstvým droždím, dvěma lžícemi cukru a dvěma lžícemi hladké mouky. Nech...

Focaccia s hroznovým vínem

Focaccia s hroznovým vínem

Smícháme vlažnou vodu, mouku a droždí. Necháme kynout 40 minut. Poté těsto propracujeme, dáme na plech vy...

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sů...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Droždí (kvasnice) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře