Ajax-loader
Droždí (kvasnice)

Droždí (kvasnice)

Přidat na Pinterest
Prodává se běžně v našich obchodech, k dostání je balené (menší kostičky) nebo na váhu. Čerstvé droždí poznáme snadno – je tuhé, světlounce hnědé, s tendencí se drolit, má charakteristické aroma, kompaktní barvu bez skvrn, povrch není narušen trhlinami. Staré droždí je suché a nemá takovou schopnost kvasit. Je nutné tento produkt skladovat při nižších teplotách, tím se zaručí jeho trvanlivost do doby, kdy jej budeme potřebovat k přípravě nějakého pokrmu. Obsahuje řadu vitamínů, např. riboflavin, který má příznivé účinky na kůži, dále bílkoviny a z minerálních látek chrom. Nemělo by ale přijít do přímého kontaktu se solí, ovlivnilo by to schopnost kynutí. Proto je lepší přidávat droždí do mouky a sůl nasypat mimo tuto směs. Používáme jej při přípravě kynutého těsta (např. u bílého pečiva).

Fotogalerie

Pivní rohlíčky dle Ládi

Pivní rohlíčky dle Ládi

Trošku piva vlijeme do hrnce a ohřejeme. Přidáme droždí a připravíme kvásek. V osolené mouce vytvoříme důl...

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Oloupanou,nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na másle a restujeme na mírném ohni. Přidáme rozdroben...

Minimazance s drobenkou

Minimazance s drobenkou

Mouku prosejeme do mísy a přidáme sůl. Mléko dáme do kastrůlku a lehce ohřejeme tak, abychom v něm udrželi ...

Karbanátky z droždí

Karbanátky z droždí

Nivu a droždí nastrouháme na jemno. Ke směsi přidáme vejce a strouhanku, abychom vytvořili lepivou směs. Po...

Doublenské vdolky

Doublenské vdolky

Z rozdrobeného droždí, trošky teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky necháme vzejít kvásek. Mouku pros...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Droždí (kvasnice) Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře