Domácí klobása

Uzenina. Receptury na přípravu domácích klobás se liší stejně jako chuťové buňky lidí, kteří je vytváří. Ve většině případů obsahuje mletá masová směs vepřové maso (bok), hovězí maso (přední bez kosti), pálivou papriku, sladkou papriku, sůl, pepř, vodu, kmín, nezbytný je česnek, který dodá na pikantnosti. Vepřové maso se namele na hrubo nebo se pokrájí na kostičky, hovězí maso na jemno, vše se promíchá společně s kořením. Labužníci přidávají kousek slaniny, tymián, muškátový oříšek, zázvor nebo majoránku. Hmota se plní do vepřových střívek a dává se vyudit. Domácí klobása je báječná tepelně upravená (vaříme ve vroucí vodě přibližně 5-10 minut, podáváme s pečivem) i studená.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář