Ajax-loader
Span2

Domácí klobása

Uzenina. Receptury na přípravu domácích klobás se liší stejně jako chuťové buňky lidí, kteří je vytváří. Ve většině případů obsahuje mletá masová směs vepřové maso (bok), hovězí maso (přední bez kosti), pálivou papriku, sladkou papriku, sůl, pepř, vodu, kmín, nezbytný je česnek, který dodá na pikantnosti. Vepřové maso se namele na hrubo nebo se pokrájí na kostičky, hovězí maso na jemno, vše se promíchá společně s kořením. Labužníci přidávají kousek slaniny, tymián, muškátový oříšek, zázvor nebo majoránku. Hmota se plní do vepřových střívek a dává se vyudit. Domácí klobása je báječná tepelně upravená (vaříme ve vroucí vodě přibližně 5-10 minut, podáváme s pečivem) i studená.

Fotogalerie

Novoroční guláš

Novoroční guláš

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek na plátky. Maso okořeníme a promícháme. Na sádl...

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Hovězí kostky s klobáskou a smetanou

Na rozehřátém oleji v tlakovém hrnci orestujeme maso které jsme nakrájeli na kostky. Osolíme, přidáme mexic...

Vepřové karé uzenáře Vondry

Vepřové karé uzenáře Vondry

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém sádle opékáme z obou stran skoro doměkka. Poté ma...

Krůtí zeleninová pánev

Krůtí zeleninová pánev

Krůtí maso, papriku a uzené maso nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek nasekáme na drobno, cibulku nakrájí...

Cuketový špíz

Cuketový špíz

Na jehly napichujeme nastřídačku na kostky nakrájenou cuketu, sýr, celá rajčata, a na kolečka klobásu. Hot...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Domácí klobása Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře