Dijonská hořčice

Pochází z oblasti Dijon, Francie. Stejně jako běžná hořčice obsahuje mletá hořčičná semínka (hnědá, černá), ocet a mleté koření. Pikantní chuť a ostře žlutavou barvu jí navíc dodávají přísady jako bílé víno, grapefruitový mošt a směs koření, kterou si výrobce nechává pro sebe. Chuť je ostrá, na jazyku jemně pálivá. Dnes už se tímto názvem označují i jiné hořčice než ty, které jsou vyrobeny podle tradiční receptury. Při koupi si proto musíme dát pozor na složení, které se odrazí na kvalitě. Na kvalitní dijonskou hořčici nenarazíme v plastovém obalu. Její chuť oceníme při spotřebě společně s uzeninou, jako přísadu do marinád k nakládanému masu nebo pikantních záliv salátů, je vhodná ke grilovanému masu.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář