Chipsy

Pochutina vyráběná z kvalitních brambor. Ty jsou krájeny speciálními velmi ostrými noži na tenké lupínky podle potřebné tloušťky: tenké, středně tenké nebo vroubkovaný řez, poté se fritují v horkém kvalitním oleji. K dostání jsou v mnoha příchutích: slané, paprikové, s příchutí cibule, česneku, slaniny, hovězího na cibulce, pizzy, sýrů, bylinek, atd. Kvalitní chipsy by měly být voňavé, křupavé, vypečené, ne moc slané, ne moc kořeněné, s jasnou chutí po bramborách. Vzhledem k jejich velmi vysoké energetické hodnotě (díky vysokému obsahu tuků a sacharidů) jsou k běžné konzumaci velmi nevhodné. K dostání jsou i brambůrky se sníženým obsahem tuku, přestože jsou zdraví méně škodlivé, na jejich energetické vydatnosti to mnoho nemění.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář