Bramborová kaše

Příloha z horkých scezených brambor, rozmačkaných šťouchalem, metlou nebo v robotickém šlehači s přídavkem teplého mléka a másla. Takto připravená kaše se může ještě nastavit samostatně uvařenými krupkami a bývá hutnější. Setkat se můžete i s kaší s přídavkem kořenové zeleniny, buď to rozmixované nebo nakrájené na kostičky. Nečastěji je to mrkvová bramborová kaše. Běžně koupíte i kaši v prášku, a to v různých baleních, obyčejnou nebo s mlékem. Brambory jsou dietní, obsahují velké množství vitaminu C a 2x více draslíku než banán. Dále v nich najdete vitamin B6 a pektin, který váže těžké kovy a tím čistí organizmus. Jsou dobré na zácpu nebo při pálení žáhy. Bramborová kaše se servíruje jako příloha k mastým, zeleninovým a vaječným pokrmům. Ta v prášku se skvěle hodí k zahuštění polévek. Odpadne vám tak příprava jíšky. Jen jednoduše odsypete potřebné množství ze sáčku nebo krabice přímo do hrnce a krátce povaříte. Pokud vám zbude od oběda, nahraďte jí část mouky při pečení moučníku.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář