Bodlákový olej

Olej získaný ze semínek bodláku - světlice barvířské pocházející z Indie. Podobný je oleji slunečnicovému a řadí se mezi nejlepší oleje na trhu. Ceněný je pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin a především životně důležité kyseliny linolové. Olej má lehce oříškovou chuť, je řidký a lehce stravitelný. V kuchyni jej využijete jen při přípravě zastudena neboť je citlivý na teplo. Hodí se k zelenině, do dipů, salátů a pomazánek.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tak o tomto oleji jsem nikdy neslyšela. Ono jich je fakt hodně. Dlouho jsem znala jen slunečnicový a olivový, ale pak jsem u kamarádky ochutnala provensálský olej a lepší jsem v salátu nikdy neměla, tak jsem si ho hned objednala z https://www.fabioshop.cz/oleje-za-studena-lisovane/ a do studené kuchyně je nejlepší :-) .

Týna Ryglová 14. 03. 2023, 21:00