Banánový džus

Nápoj, vyrábí se lisováním zralých plodů banánů, které mají svůj původ v Asii. Banány mají blahodárný účinek na nervovou a svalovou soustavu. Je oblíben pro svou schopnost zasytit a nepodráždit žaludek. Obsahuje totiž vitamin B a A a minerální látky jako je vápník, hořčík a fosfor. Banán je přírodním prostředkem na léčení žaludečních potíží a vředů, protože působí proti kyselosti. Ve větším množství by ho ale neměly konzumovat osoby trpící častými zácpami. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy – ta může obsahovat i jemné kousky dužiny. Džus má světle žlutou až béžovou barvu a na první pohled působí kalným dojmem, což ale nijak neubírá na jeho skvělé chuti. Je značně hustý, můžeme mít pocit, že by se dal kousat. Nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Ajaja
A lze ho využít i při přípravě daiquiri.

Ajaja 16. 01. 2010, 22:50