Ajax-loader
Další recept ›

Hovězí biftek na barevném pepři

Hovězí biftek na barevném pepři
Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 5min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 25min , porce

220 kalorií, 0.0g cukrů, 24.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

Hovězí bifteky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme je pouze klouby rukou, aby se neporušila jejich struktura. Dobře je posypeme nadrceným pepřem, ale nesolíme je! Na pánvi si rozpustíme máslo a zprudka bifteky opečeme po obou stranách. Pokud máte rádi krvavý biftek (tzv. rare), stačí je opékat jen 2 minuty z každé strany. Pokud dáváte přednost středně propečenému bifteku (tzv. medium), tak ztlumte oheň po první minutě a maso ještě opékejte na mírném ohni 2 minuty z každé strany. Dobře propečného bifteku (tzv. well done) docílíte tak, že maso opékáte 5 minut po každé straně a postupně snižujete plamen. Bifteky byste neměli během opékání napíchnout vidličkou, protože by vytekla šťáva a maso by bylo zbytečně moc suché. Nejlepší jsou pro tento účel obracecí kuchyňské kleště. Maso po opečení uschováme na teplém místě a do tuku, co nám zbyl na pánvi od smažení, přidáme smetanu a osolíme podle chuti. Můžeme ještě přidat i trošičku drceného pepře. Omáčku krátce povaříme. Až zhoustne, můžeme jí přelít bifteky na talíři.

Bulb Tip k receptu

Bifteky se většinou podávají s pečenými brambory nebo hranolkami, ale je možné je podávat i se zeleninovou oblohou nebo salátem, popřípadě s chlebem či jiným bílým pečivem. Výborně se k nim jako nápoj hodí sklenice červeného vína.

Fotogalerie

Skvělý.CZ

04. 04. 2009, Recept navštíven: 17643x

logofashion
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Hovězí biftek na barevném pepři

Hovězí biftek na barevném pepři

Hovězí bifteky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Naklepeme je pouze klouby rukou, aby se neporušila jeji...

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Hovězí bifteky se zeleným pepřem

Maso osušíme kuchyňským papírem. Na pánvi rozehřejeme olej, hovězí prudce opečeme po obou stranách. Maso os...

Zobrazit všechny podobné recepty k Hovězí biftek na barevném pepři Link-arrow
Thumb.58587

Pečené brambory

Na kousky nakrájemné a neoloupané rané brambory promícháme ještě mokré s kořením a naklademe na máslem vyma...


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tak až na tu omáčku, tedy přidání smetany, je to skoro jako tady - http://www.srecepty.cz/recept/hovezi-steak-na-pepri

23. 09. 2012, 12:11

Přidat komentář
Edita
tak jsem to vyzkousela a jako prilohu jsem udelala ledovy salat s kapkou olivoveho oleje a na slanince opeékané zampionky s jarni cibulkou. na talir jsem dala jeste trosku horcice z celych semen pro zdurazneni chuti.

Edita 07. 10. 2009, 22:16

Thumb
máslo je nevhodný tuk pro tepelnou úpravu. Při jeho zahřívání se uvolnují škodlivé látky(karcinogenní). Doporučuji panenský olivový olej - extra virgin

www.IKIM.cz 30. 12. 2010, 00:12

Thumb
copak biftek při dodržení několika zásad udělá i dítě, jen to odleželé kvalitní maso kde koupit!

jaryk 08. 03. 2011, 19:57

Facebook komentáře