Ajax-loader
Další recept ›

Domácí pečené buchty

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 0min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 20min , porce

2310 kalorií, 10.0g cukrů, 51.0g tuků, 58.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme, přidáme kvásek, žloutky, zbylé mléko, cukr a rozpuštěné máslo. Vypracujeme vláčné, ne příliš tuhé těsto /dle potřeby přidáme ještě trochu mléka/, které necháme 30-40 minut kynout na teplém místě. Těsto na pomoučeném válu vyválíme, ostrým nožem nakrájíme na čtverce, doprostřed dáme náplň, pořádně je slepíme a uložíme je dále od sebe na lehce vymazaný plech. Potřeme je rozpuštěným máslem a ještě asi 15 minut necháme kynout. Pečeme při 180°C asi 20 minut. Závisí to od velikosti buchet. Hotové je pocukrujeme.

Bulb Tip k receptu

Buchty plníme čímkoliv, já je plnila sladkým tvarohem a borůvkami, nutelou a švestkovými povidly. Ale vynikající je i plněníka ořechové s nastrouhanými jablkami se skořicí.

uschi3

04. 03. 2011, Recept navštíven: 3062x

logofashion
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mou...

Domácí pečené buchty

Domácí pečené buchty

Ve 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme,...

Zobrazit všechny podobné recepty k Domácí pečené buchty Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Doma je dělá už jen babička, ale stojí za to :) jsou skvělé.

05. 11. 2012, 20:54

Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dobrá klasika. Já jen místo máslem pomazala sádlem :-) Taky to mám od babičky :-)
Přidané ingredience: sádlo

26. 12. 2012, 13:02

Přidat komentář

Facebook komentáře