Zhubněte s novoročním předsevzetím

19510_smallLetos zhubnu dvacet kilo. Na letním dovolenou si koupím plavky o tři velikosti menší, než mám teď. Do půl roku budu vypadat jako modelka… Také jste si u novoroční skleničky sektu slíbili něco podobného? Zadržte! Nebo se snad chcete trápit, mučit se hlady nebo sportem, který vás nebaví? Jste si jisti, že to vydržíte déle než do února?

Co takhle zkusit to letos jinak a svoje předsevzetí skutečně dodržet? Stačí jen jít na to chytře a využít rad těch, kteří mají s hubnutím své zkušenosti. Třeba paní Málkové, zakladatelky společnosti STOB. „Novoroční předsevzetí jsou prima věc,“ říká paní Málková. „Ale musíte si dávat reálná a rozumná předsevzetí. Třeba: Budu jíst zdravě, nebudu se přejídat, ani hladovět. Zbavím se nadváhy. Najdu si sport, který mě bude bavit. Taková předsevzetí, pokud opravdu chcete a něco pro to uděláte, fungují a přinesou výsledky.“

Chcete-li zhubnout zdravě a natrvalo, nespěchejte. Při razantní dietě sice rychle ztratíte pár kilo, ale hned jak začnete normálně jíst, zase je naberete. A s největší pravděpodobností i pár kilo navrch.

Za optimální se považuje, shodíte-li půl kilogramu do týdne. Jak na to? Abyste zhubla o půl kilogramu týdně, musíte snížit denní energetický příjem asi o 2000 kJ – odpusťte si třeba každý den dva chlebíčky, 80 g čokolády, jeden Big Mac, 100 g slaného pečiva, litr sladké limonády nebo džusu. Kilojouly můžete navíc ušetřit i jinak – věděla jste, že jedno kousnutí do klobásy obsahuje stejné množství energie jako pět rajčat? Že na folii můžete usmažit stejně dobré palačinky jako na tuku na pánvi, mají ale poloviční obsah energie? A že kontrola vaší hmotnosti začíná v obchodě – co si nekoupíte, to nesníte?

Když k tomu přidáte alespoň dvakrát týdně pohyb, kila půjdou zaručeně dolů. Vyberte si ale takový, který vás bude bavit a u kterého se budete cítit příjemně. Nemá smysl mořit se na cvičení s ladně se pohybujícími éterickými dívkami v přiléhavých trikotech a s vypětím všech sil se snažit o pohyby, které vzhledem k věku, kilům a netrénovanosti nemůžete zvládat. Věnujte se pohybu, ze kterého budete mít radost – pravidelně a trvale.

19511_mediumHubnout se dá – a také musí – zdravě, bez trápení, bez pocitu hladu a násilného odříkání. Jen tak u toho vydržíte! Šanci na trvalý úspěch má pouze to, co je nám příjemné.

To je krédo knížky Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo,  která již ve dvou vydáních vyšla v nakladatelství Smart Press. Tahle kniha, kterou napsala Iva Málková, představitelka zdravého hubnutí a zakladatelka společnost STOB, je ideálním pomocníkem pro každého, kdo se chce zbavit nadváhy – nebude vás kárat ani zakazovat to, co máte rádi. Jen ukáže, jaké chyby děláte, a poradí, jak na to. V knize najdete neuvěřitelné množství tipů, které vám pomohou na cestě ke ztrátě kilogramům. A pokud budete chtít poradit, jak vařit, abyste přijali právě tolik kalorií, ale i živin, kolik potřebujete, a navíc si pochutnali, otevřete knihu Hubneme s rozumem v praxi – najdete v ní i vysvětlení, jak vám v hubnutí může pomoci glykemický index potravin nebo které jídlo si vybrat v restauraci.

 

Vyzkoušejte to s námi, prolistovat knihy si můžete na www.smartpress.cz

přidejte na:
Smart Press

21. 01. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Ajaja
No já za tímhle účelem mám jednu "kalibrační" sukni. Když projdu, je to dobrý. Když ne, uberu sladké a tučné a začnu se více hýbat....

Ajaja 22. 01. 2010, 18:53

tepito
Má zkušenost-hubnu,když na to nemislím,jak se začnu snažit,tak nic.

tepito 02. 02. 2010, 09:15

tepito
Jejda-nemyslím!!!

tepito 02. 02. 2010, 09:16

Ajaja
Tak tohle znám, to funguje, u mě např. u bowlingu... :-))))

Ajaja 02. 02. 2010, 19:52

tepito
Jj.nejlepší je nechat tomu volný průchod-nějak to dopadne.

tepito 03. 02. 2010, 07:55