Vinobraní s burčákem a farmářským trhem

Milovníci dobrého vína neváhejte a navštivte druhý ročník vinobraní v Bohumíně! K nabídce budou opět kvalitní vína, několik druhů burčáku, sudová vína. V programu vystoupí multižánrová hudební skupina Šajtar, cimbálová muzika Iršava, folklorní soubor Kotár a celým programem bude provázet Bára Štěpánová. Součástí bude i farmářský trh. Letos se koná v sobotu 15. 9. od 13. hod.

61276_medium

Program:
13,00 Dechový orchestr  ŽDB GROUP a.s.
14,00 Zahájení - Bára Štěpánová  – průvod krále na koni, ukázka sabrage
14,20 Cimbálová muzika Iršava
15,20 Bára Štěpánová
15,35 Folklorní soubor Kotár
15,50 Cimbálová muzika Iršava
16,50 Bára Štěpánová
17,00 Soutěž o nejlepšího koštýře
17,15 Folklorní soubor Kotár
17,30 Kapela Šajtar
18,30 Bára Štěpánová
18,45 Kapela Šajtar
20,00 Konec

61280_medium

Kapela Šajtar
Od svého vzniku v roce 1999 v Ostravě, prošla kapela Šajtar různými žánrovými změnami od folklóru přes folk až k dnešní rockové podobě, která je nástrojově rozšířená o cimbál. Zúčastnila se stovek akcí, nejen v České republice, ale i v zahraničí: Rusko, Japonsko, Čína, Anglie, Irsko, Lucembursko, Holandsko, Belgie, Německo, Švédsko, Polsko, Slovensko, Chorvatsko, Maďarsko, Řecko, Kazachstán, Ukrajina. Hrála mj. Belgickému královskému páru a královně, doprovázela Jaromíra Nohavicu na koncertním turné. Prezentovala se i při různých společenských a sportovních akcí (MS v ledním hokeji OV, MS ve fotbale v Německu, Davis Cup OV, Mistrovství světa ve florbale v Německu, Karlovarský festival cestovního ruchu, Prosperita open a plno dalších). Kapela Šajtar hrála na různých firemních akcích. Kapela Šajtar má v repertoáru vlastní písně, ale i mezinárodní hity od 60 let po současnost. Složení kapely: Gustav Žídek, Vladimír Ohaňka, Kateřina Bílá, Roman Šmahlík. Vydala 2 CD s názvem Folkdrive (2001) a Fajront (2005).

61277_medium

Iršava
Skupina vznikla na podzim roku 2003 v Ostravě - Zábřehu. Skládá se převážně z absolventů středních a vysokých hudebních škol. Na počátku existence cimbálové muziky byla spolupráce s folklórním souborem „Morava“ s důrazem na region Valašska, který se časem rozšířil na zvládnutí hudebního repertoáru celé Moravy - od Slezska po Moravské Slovácko. Postupem času zařadila cimbálová muzika Iršava do svého programu písně z Čech, Slovenska, Maďarska, Polska, Francie, Ruska a Rumunska zpívané v původním jazyce. Díky své technické zručnosti má ve svém repertoáru i některé náročné instrumentální lidové úpravy. Ve svém programu má cimbálová muzika Iršava, také úpravy z repertoáru klasické a populární hudby, který lze zahrát na lidové nástroje s důrazem transkripcí pro cimbál, který může zaznít v různých hudebních odstínech od podobnosti s cembalem po klavír. Za dobu svého působení absolvovala cimbálová muzika Iršava stovky vystoupení, koncertů, jak v České republice, ale i v zahraniční: Slovensko, Polsko, Ukrajina, Rusko, Řecko, Holandsko, Belgie, Německo, Švédsko, Čína, Francie.

Bára Štěpánová
Česká herečka a moderátorka. Kromě svého profesního působení také proslula v roce 1989 svým aktivním účinkováním v recesisticko-humoristické Společnosti pro veselejší současnost, v roce 1990 pak také krátce působila jakožto členka týmu tehdy nově zvoleného československého prezidenta Václava Havla.
Bára Štěpánová je česká herečka a moderátorka. Kromě svého profesního působení také proslula v roce 1989 svým aktivním účinkováním v recesisticko-humoristické Společnosti pro veselejší současnost, v roce 1990 pak také krátce působila jakožto členka týmu tehdy nově zvoleného československého prezidenta Václava Havla.

Kotár
Taneční skupina Kotár pochází ze Vsetína a zaměřuje se na lidové písně, tance a zvyky z regionu Valaška, Čech a Slovenska.

přidejte na:
Šéfredaktor

10. 09. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář