Úroveň našeho zdravotnictví

Nedá mi sem nenapsat, co jsem dnes zažila. Manžel měl chřipku a já  - ač na tyto věci netrpím, měla jsem ji jednou za život a stála za to!, jsem cosi asi chytila.

Ale pro změnu na průdušky. Kašlala jsem, únava, teplota, tak jsem si vzala dva dny dovolenou.

Včera jsem vyrazila do práce, že ty dva dny to vydržím.

Nevydržela...

Ráno jsem nepromluvila, úplně ztracený hlas, kašlala jak o život a vyla bolestí, co to bylo za bolest na těch průduškách. Narvala jsem se vším možným, už mi nějak začíná být fuk, zda se otrávím prášky či mne zabije lékařská "péče".

Když mne ty jedy postavily na nohy, naštěstí nemáme polikliniku daleko, dolezla jsem tam.

Sestřička vyinkasovala 30 Kč a vyhodila mne na studenou chodbu, kde bylo pár židliček (v čekárně nebyl nikdo), že pacienti s podezřením na chřipku do čekárny nesmí.

Třásla jsem se zimnicí asi 15 minut, spolu s další slečnou, která právě přišla. Pani doktorka se bavila se sestrou a popíjely kávu - jedny dveře z ordinace vedou totiž na chodbu. Na to mají právo, to pochopím, piji ji ráno taky. Ale doma, ale to vzal čert.

Pak jsem byla přivolána dovnitř.

Musím podotknout, že lékařka byla mladá, milá dáma, velmi pečlivá, věnovala se mi a křivého slova proti ní  nemohu říci. Řekla jsem, že bych tam nešla, ale je pátek...a co kdyby zánět, tak ATB rychleji zaberou, Zánět to naštěstí nebyl, čímž ani paní doktorka nevyloučila, že zítra nemusí být, klinický obraz se zkraje mění hodně rychle, ale zbytečně ATB nechci, jsem hodně proti nim, jen v nutném případě.

Neschopenku nemám, co s ní, tapetovat zatím nebudem a k ničemu by mi nebyla, když mi zaměstnavatel půl roku neplatí ani mzdu.

Souhrnem, pozitivní je, že jsem potkala souseda, kterého jsem dlouho neviděla, vzduch mi udělal lépe, ale je mi zle dál.

Mám brát spoustu léků - mám je na papírku!!!! Protože mi pojišťovna na ně nic nedá, tak si je půjdu koupit, tedy manžel odpoledne, ale nevím kam, zde lékárna není, tak pojede 35 km, sotva se vrátí domů!

To radši umřu.

Čaje doma máme, postel taky  a pánubohu poručeno. Paralen taky.

Nedávno jsem se dívala na film v Zámku a Podzámčí a ani se nehnula, jen mi lítaly hlavou myšlenky, jaké pocity jsem jako desetiletá u čtení této knihy měla a byla ráda, že jsem v době, jaké jsem a jaké pocity jsem měla při sledování  tentokrát.


Víc k tomu nemohu a nemám co dodat.

Kdybych ležela, ušetřila jsem si síly a 30 Kč.


Když to půjde takto dál a že jde mílovými kroky, bude lépě zemřít. Když mi zaměstnavatel nebude platit, nebudu mít na léky, kdybych těžce onemocněla, nemluvě o nemocnici, které zavírají a ty co ne, se topí v dluzích.

Vlastní článek, o kterém nevylučuji, že uveřejním i jinde.

přidejte na:
Roxana

12. 02. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Ajaja
V těchto případech, pokud nestoupá teplota ke 4O, je lépe zůstat 2-3 dny v posteli, nasadit pitný režim (vlažný !), dodat tělu vitaminy a minerály (kombinace citrusů a medu) a pokud možno všechno vypotit. Jinak mně se vyplatilo užívání Coldrexu (ono to sice není nic jiného, než látky, které najdete v paralenu, v nosních kapkách, ve vitaminech...), zejména večer v podobě sirupu na noc (zaručeně, i při silné rýmě, budete spát jak jezulátko, což tělo potřebuje pro regeneraci).

Ajaja 13. 02. 2010, 19:45

tepito
Jsem prolezlá chorobami ze všech stran a tak lékaře navštěvuji i 2x týdně.Občas jsem mile překvapena.Bohužel,většinou jsem přesvědčena,že lékaře má návštěva neskutečně obtěžuje.

tepito 14. 02. 2010, 08:01

Ajaja
Mně zase docela irituje, když slyším, jak natahují ruku na peníze (naposledy hit s plaacením amalgámových plomb), ale aby změnili přístup k pacientovi, to ani náhodou. Pořád si u řady z nich připadám jako věc a ne jako člověk. Některým i dělá problém, začít včas ordinovat (hodina sem či tam...)...

Ajaja 14. 02. 2010, 18:07

tepito
Nedávno jsem potřebovala pro přiznání inv.důchodu zprávu od ortopeda-žádala si to komise.Objednání trvalo 3týdny.Ráno v 8hod jsem byla v čekárně(čas objednání 9),dr dorazil v 9,15,napřed šli objednaní předemnou-na řadu jsem přišla v 10.15.Lékař po mě chtěl peníze-jinak mi zprávy nepřepíše-ty,které jsem už měla dávno v ruce.Novou mi přece psát nebude.Takže jsem si měla zaplatit to,co už jsem měla.Nechápu.

tepito 14. 02. 2010, 19:47

Roxana
Milá Ajajo, ani já bych tam nešla. Jenže tak strašný kašel (nic jiného mi nebylo, horečka..nic), jen jsem se dusila a šílená bolest při kašli a přitom jsem předtím byla 2 dny doma, pak den v práci a přišel pátek a toto. Tudíž jsem se lekla - dcera měla x zápalů plic a zánětů průdušek, já nemohla mluvit, no hrůza, že co o víkendu, tak jsem chtěla vědět, zda se náhodou neklube zanět průdušek. Já bych tam z dlouhé chvíle nešla, to mi věř. A vzhledem k tomu, že o bylinkaření taky něco "trochu málo" vím, ale letos jsem nesebrala ani pampelišku a mám tu houby, tak jsem mastila k lékaři. Podruhé si to rozmyslím dobrovolně skonám radši bez jejich pomoci.

Roxana 15. 02. 2010, 00:21

Roxana
Tu nataženou ruku mezi dveřma jim jednou přerazím, prvně něco namítali, ale dlouho netrvalo a začali navrhovat 60. Dobře, přestaňme si tedy platit zdravotní pojištění a prosím, vždyť pomaloučku, polehoučku za chvíli budeme platit vše a pokud nás stihne těžká nemoc a nevyberou umírajícímu dítěti, které nemá na léky, dobrodinci, dítě umře, ač se to dá léčit. Nejlepší bylo, když mezi těmi lidmi "s morem", co byli vyobcováni z čekárny s možnáchřipkou, procházely maminky s kojenci na prohlídky.....

Roxana 15. 02. 2010, 00:35

Roxana
Tepito, to normální člověk nepochopí, nesnaž se a buď ráda, že jsi aspoň normální, to pochopí jen chamtivec, stávají se z ních nenažraní ouřadové. Abych nebyla nespravedlivá, znám ale spoustu i opaků, kterým je hanba za to co se děje, práce je pro ně posláním, dělají navíc co nemusí, i takové znám. To jsou lékaři, kteří studovali pro své lidské předvědčení a ne pro titul. Vážím si jich.

Roxana 15. 02. 2010, 00:42

tepito
Už dneska děti umírají-prostě se na jejich nemoci nenašla správná tabulka.Příklad:třeba ta holčička Nikolka s nemocnými játry,kdyby se na ni lidi nesložili,tak už tu snámi nebyla.Snažíme se tak moc podobat Americe,že přebíráme i ty debility,které ani tam nepřináší nikomu užitek.Příbuzný je lékař a utekl za moře,jeho otec tam má kliniku-vrátil se.Bylo toho moc na jeho žaludek.

tepito 15. 02. 2010, 06:45

Roxana
Milé dámy, tak jsem se vrátila od lékaře a vím vše, obešla jsem pár dobrých známých, lékárnu a... Takže nově je přestěhovaná čekárna do tmavé úzké chodby, kterou se prochází k jednotlivým lékařům, není jich tu moc. Už je tam židlí po celé délce a lidi se koleny dotýkají. Mezi těmito chrchlajícími lidmi prochází maminky s miminky a malými dětmi až dozadu na dětské. Lékař má sám pro sebe velikou ordinaci, která vede do slušně velké místnosti s lehátkem - kartotéka a injekce se tam dávaly. Dále byla velká čekárna. Tam sedí teď sama sestra a pomalu aby se tam bála... A proč to vše? Sestřička původně seděla s lékařem. Jenže začali chodit Farmaceutičtí dealeři a pan doktor byl loni od nich 4x na dovolené v zahraničí a to asi nebude vše. Někde něco asi řekla, vyletěla, udělala se tato opatření, krom toho jsou na zmíněnou chodbu dveře ze všech těch místností a proto tam dnes instalovali řvoucí rádia. Jakmile skončím nechopnost, zde se odhlásím. Býval jiný, pak začal být krkoun - stavěl a bral hrozné úplatky no a do toho se mu hodí tato doba. Sestry jsem se ptala, proč mám platit zase 30 Kč (jde o princip), že v Praze to nebylo, když chodil člověk na kontroly se stejnou chorobou, jo kdybych přišla s kolenem, je to na hlavu, ale platila bych. Pravila, že u nich to tak prostě je. Chtěla jsem potvrzení, koukala jak na zjevení a mám pwd. Opět jsem se nevinně podivila, neb jsem myslela, že pro všechny platí jedna vyhláška.....oh, jsem tak naivní, myslím ale, že se město začíná bouřit, aby taky ne, ale já tu stejně končím. Budu končit i v práci, tak co tady. A s panem doktorem a rozloučím taky pěkně, mně to bylo divné, že od jara do podzimu tam týden byl, 3 tři týdny a dovolená, pořád dokola, už jsem si říkala, co dělá, zda ještě staví a kde tu dovču bere???

Roxana 15. 02. 2010, 14:46

tepito
Když už jsme v tom kritizování,naše mamka byla po lečbě rakoviny tlust.střeva dobrá asi 2 roky.Najednou se jí začalo dělat špatně a motala se.Poslali jsme jí v pátek k obv.lékařce,ať se na ní podívá.Ta "odbornice" jí řekla:Choďte na procházky a vařte si kvalitní jídla.V pondělí se mamka složila-metastáze na mozku.Tak na to by jí ty procházky fakt hodně pomohly.

tepito 15. 02. 2010, 17:32

Ajaja
Pokud jde o kontrolu, tak by se platit nemělo. Stačí nahlásit pojišťovně. Docela jsem uvítala (ZP MV) možnost elektronického přístupu do jejich databáze, takže už vím, na kterého ze svých ošetřujících lékařů mám jak nahlížet (poplatek vybere, nepřizná, vyúčtuje výkony, které neuvedl....) a podle se zařídím.

Ajaja 15. 02. 2010, 18:53

Roxana
Tepito, některé "odborníky", je lepší zabít, než otevřou h*bu. No jistě, a já jsem poslední dobou drzá, taky to udělám, chtěla jsem to na netu najít a vylepit jim do do té katakomby, co usazují pacienty, tedy - tohle je zážitek hodný středověku.

Roxana 15. 02. 2010, 22:39

Roxana
Ano, ještě loni "tento drahoušek " měl na dveřích cosi čemu jsem nerozumněla, že patří pod cosi a jak se vše můžeš dozvědět a přidejte se, nebo bude socialistické zdravotnictví, a kruciš, najednou to zmizelo. Ptá se Tě blbka z OZP. Co mám udělat, abych měla stejná práva a "moc" jako máš Ty? Díky za info. Vorat se mnou nebude, Dařbuján.

Roxana 15. 02. 2010, 22:43