Triky v kuchyni

Rozmrazování ryb:
Zmrazenou, ale i čerstvou rybu před zpracováním naložíme do mléka. Ztratí nepříjemné aroma a  má jemnou chuť.
Volská oka netučná:
Pokud nechcete mít volská oka mastná - nalijte do pánvičky trochu minerální vody, nechte rozpálit a rozklepněte vajíčko,  není zbytečně mastné.
Maso:
Veškerá masa, jež hodlám vařit či dusit, vždy opeču zprudka na tuku. Zatáhnou, neunikají bílkoviny a maso je šťavnaté a není ho polovina.
Guláš, vařená čočka, a další  podobné pokrmy z luštěnin:
Pokud nám zbudou, z každé lze připravit chutnou polévku druhý den. Jedná se hlavně o gulášovou, hrachovou, čočkovou, špenátovou apod. Stačí jen naředit vodou, přidat někde brambor,  krusty apod. a řádně přichutit.

přidejte na:
Roxana

12. 11. 2012


Další články

Přidat komentář