Tlakové hrnce

Zvýšený tlak při vaření v tlakovém neboli Papinově hrnci (název podle svého vynálezce – francouzského fyzika Denise Papina) představuje jisté riziko. Většina odpůrců tlakových hrnců vychází ze špatných zkušeností se starými typy hrnců či z levných pochybných hrnců nízké kvality, kde materiál a zpracování neodpovídá bezpečnostním předpisům pro práci s tlakovými hrnci. Moderní tlakové hrnce jsou vyrobeny z  kvalitních materiálů, mají několikanásobné bezpečnostní jištění proti nežádoucímu úniku tlaku z nádoby, tělo hrnců je velmi pevné ze silnostěnného nerezu.

61262_mediumNa trhu je mnoho typů tlakových hrnců. V zásadě se liší konstrukcí, kdy rozdělujeme hrnce na typy pákové (poklice se vkládá do hrnce a pomocí pákového mechanismu se uzavírá) a modely s bajonetovým/otočným typem uzávěru (poklice se nasadí na hrnec a uzavírá se pootočením směrem k rukojeti). Oba typy hrnců se vyrábí v mnoha variantách tvarů, velikostí, v různých kombinacích a praktických sadách s jednou univerzální poklicí či s doplňky jako jsou skleněné poklice pro možnost užívání hrnců na běžné vaření.

Mezi základní prvky BEZPEČNOSTI tlakových hrnců patří robustní konstrukce z kvalitního materiálu (používá se silnostěnný nerez). Dno hrnce je rovněž zesílené – sendvičové, pokrm se tak při přípravě nepřipaluje. Hlavní pracovní ventil slouží pro odvod páry během vaření, je potřeba ho pravidelně kontrolovat a čistit, aby nedošlo k zanešení a ucpání průchodu pro únik páry. Rovněž není vhodné do hrnce přidávat větší množství naťového koření, aby se otvory v pojistkách neucpaly. Víko tlakových hrnců obsahuje dále pojistný - bezpečnostní ventil, který pro případ zanešení hlavního pracovního ventilu uvolní tlak z hrnce.

61263_mediumDalším bezpečnostním prvkem u moderních tlakových hrnců je pojistka proti nežádoucímu otevření natlakovaného hrnce, která zajišťuje otevření rukojeti během vaření. Hrnec lze otevřít teprve tehdy, až poklesne tlak v hrnci a indikátor se uvolní.  Masivní rukojeti z odolného plastu a silikonové těsnění patří mezi další výbavu tlakových hrnců. Dodržování bezpečnostních předpisů při vaření s tlakovými hrnci dle návodů k použití Vám zajistí bezproblémové užívání a tlakové hrnce si oblíbíte pro jejich rychlost vaření, úsporu energie a v neposlední řadě zdravou přípravu pokrmů. Jakmile vyzkoušíte moderní tlakový hrnec, velmi rychle si na něj zvyknete a bez obav ho budete používat. Životnost robustní konstrukce je velmi dlouhá, v případě potřeby náhradního dílu (těsnění, ventily, rukojeti), lze zakoupit jednotlivé komponenty u prodejce.

Výhody tlakových hrnců :
- rychlá příprava pokrmů (úspora času)
- úspora energie
- zdravé vaření (zachování biologické hodnoty potravin)
- výraznější chuť pokrmů
- dlouhá životnost
- snadná údržba (lze mýt v myčkách na nádobí)
- využití na všechny typy varných desek včetně indukce
- moderní tlakové hrnce jsou bezpečné! (několikanásobné jištění)
- komfortní obsluha
- možnost využití hrnců na běžné vaření

Nakupujte kvalitní tlakové hrnce s osvědčeným provozem, 100% zárukou a s možností dokoupení náhradních dílů na WWW.VETROSHOP.CZ


 

přidejte na:
Vetroshop

19. 11. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář