Ajax-loader

Tipy na teplé předkrmy

Nejčastěji se teplé předkrmy připravují z vajec upravených na nejrůznější způsoby, dále z jemné zeleniny, z masa a drobů připravených lehkou tepelnou úpravou, z těstovin, rybího masa a plodů moře.

32058_medium

Technologické úpravy

Mezi technologické úpravy pro přípravu teplých předkrmů patří vaření, po kterém často následuje zapékání. Vaječné omelety, rybí filátka lze péct na pánvích, maso a vnitřnosti jemně dusit. Těstoviny a ryži můžeme upravovat s použitím speciálních uzenin, se zeleninou nebo mořskými plody. Mezi teplé předkrmy můžeme zařadit i různé druhy toasty a ragú.

Smaženky (Beignets)

Smaženky jde připravit různými způsoby. Kousky ryb nebo masa naložte do marinády, pak je obalte v těstíčku a usmažte. Druhý způsob spočívá v přípravě odpalovaného těsta bez cukru.  Do těsta přidejte kostičky sýra, šunky nebo drůbežího masa a pomocí dvou lžic vytvořte malé nočky, které usmažte.

Bliny (Blins)

Jde o malé lívance připravené z pohankové mouky. Lívance se podávají s čistým máslem a kysanou smetanou. Domovem blin je Rusko, kde připravují na nejrůznější způsoby, především pak v období masopustu. Jsou výbornou přílohou ke kaviáru.

Paštičky (Bouchées)

Malé paštičky z listového těsta. Jsou plněné drůbežím masem, masem ze zvěřiny či brzlíku. Maso se nakrájí najemno a uvaří. Pro spojení tohoto předkrmu se používá omáčka ladící s použitými surovinami.

Krokety (Croquettes)

Hlavní suroviny pro přípravu kroket jsou hovězí maso, zvěřina, ryby, korýši a houby spojené bílou nebo hnědou omáčkou. Suroviny na jemně nasekají. Vytvoříme krokety, které se obalují v trojobalu, následně se smaží. Krokety se podávají s omáčkou.

Profiterolky ( Beurrecks)

K přípravě profiterolek je třeba tvrdý sýr nakrájet na kostičky a smíchat s bešamelem. Směs se nechá dostatečně vychladnout, aby se daly tvořit tyčinky ve tvaru doutníků. Tyčinky se zabalí do plátků nudlového těsta, obalí se v trojobalu a smaží.

Jiné teplé předkrmy

Jako teplý předkrm můžeme využít také nákypy (suflé) a to například sýrové nebo špenátové. Výborné jsou teplé předkrmy připravené ze zeleniny a z hub. Na výběr máte zapékanou zeleninu, zeleninu plněnou hubami, houbové paštičky, zeleninový závin, žampionové toasty, hříbky s bylinkami a podobně. Z těstovin použijte lasagne, ravioli, dále můžete sáhnout po rýži a připravit houbové rizoto či rizoto s krevetami. Další inspirací je sýrový koláč, zeleninový koláč, koláč z cibule a slaniny nebo koláč s plody moře.

Fotogalerie

Kate

09. 08. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Nemoci a jejich léčba

Nemoci a jejich léčba

Dovolila jsem si v této době, kdy nás napadají různé choroby, dát sem několik - dost ... lidových a osvědče...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře