Tipy na teplé předkrmy

Nejčastěji se teplé předkrmy připravují z vajec upravených na nejrůznější způsoby, dále z jemné zeleniny, z masa a drobů připravených lehkou tepelnou úpravou, z těstovin, rybího masa a plodů moře.

32058_medium

Technologické úpravy

Mezi technologické úpravy pro přípravu teplých předkrmů patří vaření, po kterém často následuje zapékání. Vaječné omelety, rybí filátka lze péct na pánvích, maso a vnitřnosti jemně dusit. Těstoviny a ryži můžeme upravovat s použitím speciálních uzenin, se zeleninou nebo mořskými plody. Mezi teplé předkrmy můžeme zařadit i různé druhy toasty a ragú.

Smaženky (Beignets)

Smaženky jde připravit různými způsoby. Kousky ryb nebo masa naložte do marinády, pak je obalte v těstíčku a usmažte. Druhý způsob spočívá v přípravě odpalovaného těsta bez cukru.  Do těsta přidejte kostičky sýra, šunky nebo drůbežího masa a pomocí dvou lžic vytvořte malé nočky, které usmažte.

Bliny (Blins)

Jde o malé lívance připravené z pohankové mouky. Lívance se podávají s čistým máslem a kysanou smetanou. Domovem blin je Rusko, kde připravují na nejrůznější způsoby, především pak v období masopustu. Jsou výbornou přílohou ke kaviáru.

Paštičky (Bouchées)

Malé paštičky z listového těsta. Jsou plněné drůbežím masem, masem ze zvěřiny či brzlíku. Maso se nakrájí najemno a uvaří. Pro spojení tohoto předkrmu se používá omáčka ladící s použitými surovinami.

Krokety (Croquettes)

Hlavní suroviny pro přípravu kroket jsou hovězí maso, zvěřina, ryby, korýši a houby spojené bílou nebo hnědou omáčkou. Suroviny na jemně nasekají. Vytvoříme krokety, které se obalují v trojobalu, následně se smaží. Krokety se podávají s omáčkou.

Profiterolky ( Beurrecks)

K přípravě profiterolek je třeba tvrdý sýr nakrájet na kostičky a smíchat s bešamelem. Směs se nechá dostatečně vychladnout, aby se daly tvořit tyčinky ve tvaru doutníků. Tyčinky se zabalí do plátků nudlového těsta, obalí se v trojobalu a smaží.

Jiné teplé předkrmy

Jako teplý předkrm můžeme využít také nákypy (suflé) a to například sýrové nebo špenátové. Výborné jsou teplé předkrmy připravené ze zeleniny a z hub. Na výběr máte zapékanou zeleninu, zeleninu plněnou hubami, houbové paštičky, zeleninový závin, žampionové toasty, hříbky s bylinkami a podobně. Z těstovin použijte lasagne, ravioli, dále můžete sáhnout po rýži a připravit houbové rizoto či rizoto s krevetami. Další inspirací je sýrový koláč, zeleninový koláč, koláč z cibule a slaniny nebo koláč s plody moře.

přidejte na:
Kate

09. 08. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář