Špaldové BIOSLAVNOSTI 2012

Rok uplynul jako voda a datum dalších BIOSLAVNOSTÍ společnosti PRO-BIO s.r.o. ve Starém Městě pod Sněžníkem se kvapem blíží. Datum letošního již 7. ročníku připadá na 14. 7. 2012 a ročník to bude více než velkolepý. Celá akce se ponese v duchu oslav 20. výročí od založení firmy, včetně slavnostního přípitku. Rovněž název letošního ročníku BIOSLAVNOSTÍ – Špaldové napovídá, které plodině bude věnován velký prostor a s níž bude provázán hlavní program.

60866_medium

Stejně jako v letech předešlých bude na návštěvníky čekat od 10. hodiny ranní rozsáhlý trh, kde v dřevěných stáncích bude možno zakoupit jak sortiment z produkce PRO-BIO, s.r.o., tak i biovýrobky od dalších ekologických farmářů a výrobců. A přímo v PRO-BIO obchůdku v zadní části areálu zakoupíte většinu výrobků přímo ze sortimentu PRO-BIO, s.r.o.

Po celý den budou k dispozici stánky s pestrým občerstvením a nápoji, tak aby si na své přišli nadšení masaři i nekompromisní vegani a vegetariáni. Chybět nebudou tradiční pohankové palačinky, tematické pokrmy ze špaldy, grilovaní pstruzi ani beran na rožni.

60868_mediumMalí návštěvníci naleznou radost a zábavu v celodenním dětském koutku s různými soutěžemi, hrami, úkoly a velkou trampolínou. Silným zážitkem pro ně jistě bude i divadelní představení divadla KRAB -  O udatném Špaldíkovi aneb jak zachránil království Bioharmonie. Pohádka, ve které vystupuje udatný Špaldík, princezna Hrašinka, chytrý Čočík a plno dalších obilnin a luštěnin, seznamuje děti s ekologickým zemědělstvím. Špaldík a jeho kamarádi musí procestovat celý svět, aby zachránili království Bioharmonie před zlým králem Aluminiusem a jeho tříhlavým drakem.

Dospěláci se mohou zase těšit na exkurzi na ekofarmě Agrisen či do prostor bio mlýna, na tombolu nebo rozhovory se zajímavými hosty například s Pavlem Maurerem vydavatelem populární ročenky Maurerův výběr - Grand Restaurant a popularizátorem kvalitní gastronomie nebo výživovou poradkyní Zdenkou Kollárikovou.

60865_medium

Nedílnou součástí celé akce jsou i hudební vystoupení, která budou BIOSLAVNOSTI provázet celým večerem až do pozdních nočních hodin. Odstartují ho Allstar Refjúdží Band – sdružení několika hudebníků nejrůznějších národností, náboženských vyznání i politických postojů. Následovat bude dnes už legenda - alternativní bigbeatová skupina Plastic Poeple of the Universe, kterou snad není ani třeba představovat. Swingovými rytmy se pak představí kapela Swing Band z Tábora a punková kapela Peshata. V rytmu regee se vystoupí skupina Švihadlo, která nás doprovodí až do samotného konce BIOSLAVNOSTÍ. Kromě toho bude letošním hostem stejně jako v loňském roce úspěšná sestava krásných děvčat – skupina Spálený Sušenky se svými bubny.

Oslavte s námi 20 let PRO-BIO, s.r.o. a přijeďte si do Starého Města pod Sněžníkem užít jedinečný den plný zábavy, zajímavých lidí, dobrého jídla a pití a přátelské atmosféry. Těšíme se na vás na Špaldových BIOSLAVNOSTECH.

přidejte na:
Šéfredaktor

02. 07. 2012

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář